Skole udsat for grov chikane: Afskårne grisehoveder og døde dyr smidt overalt

Nordjysk skole har den seneste tid været udsat for en grov form for chikane

På Tylstrup Skole har de flere gange været udsat for en ubehagelig form for chikane. Foto: Tylstrup Skole
På Tylstrup Skole har de flere gange været udsat for en ubehagelig form for chikane. Foto: Tylstrup Skole

Afskårne grisehoveder og døde mink i massevis.

Det er efterhånden blevet hverdag på Tylstrup Skole nord for Aalborg.

Skolen har de seneste fire måneder været udsat for en makaber form for chikane, hvor døde dyr af flere omgange er blevet smidt omkring på skolens område.

- Først blev der kastet omkring seks døde mink ind på skolens område tilbage i juli, og her i sidste uge møder vi så ind og kan konstatere, at der af to omgange er blevet smidt seks afskårne grisehoveder og 20 døde mink rundt omkring på skolen. Vi har både fundet dyr foran skolen ved indgangen, ved parkeringspladsen og andre steder, siger skoleleder Ulla Loft til Ekstra Bladet.

En ubehagelig oplevelse
På Tylstrup Skole tager de sagen meget alvorligt og arbejder i tæt samarbejde med politiet på at finde ud af, hvem der står bag den tilbagevendende chikane.

- Jeg synes, at det er virkelig ubehageligt, at de her dyr bliver smidt hos os. Det fjerner fokus fra vores undervisning. Vi ønsker jo bare, at børnene her på skolen trives. De ser de her døde dyr, hver gang de ligger der, når de møder ind på skolen, og det er jo virkelig ikke rart, siger Ulla Loft.

- Heldigvis tager børnene det ikke så tungt og kan sagtens grine af det. Men os i ledelsen synes, at det er meget alvorligt, og vi vil have, at det stopper. Vi har kun børn op til sjette klasse, og det kan ikke være rigtigt, de skal mødes med sådan et syn næsten hver morgen, tilføjer hun.

Ifølge skolelederen er det indtil videre stadig et mysterium, hvor alle de døde dyr kommer fra.

- Det er jo virkelig spøjst med de her dyr, for hvem har lige adgang til grise og mink på den måde? Politiet har konkluderet, at dyrene ikke har været døde længe, når de er blevet kastet hos os. Så vedkommende har jo adgang til dyr. Det er virkelig en underlig sag, siger Ulla Loft.

Artiklen fortsætter under billedet...

Det er blandt andet her på skolens område, at der er blevet smidt døde dyr. Foto: Tylstrup Skole
Det er blandt andet her på skolens område, at der er blevet smidt døde dyr. Foto: Tylstrup Skole
 

Fanget på overvågning
Skolen har i samarbejde med politiet gennemset overvågningskameraer fra skolens område af flere omgange.

I onsdags gav arbejdet pote. Her blev en mand med kasket og hættetrøje spottet på et af skolens kameraer, mens han var i fuld gang med at læsse døde mink af fra en trillebør.

- På kameraerne kan vi se, at der kommer en mand, der smider de her døde mink af. Men vi kan ikke se så meget, for personen smider de døde dyr tæt på skolemuren, hvor der ikke er kameraer. Sådan har det været flere gange. Det er også derfor, at vi har mistanke om, at det er en, der kender til skolen på en eller anden måde. Det er det, politiet er i gang med at finde ud af, siger Ulla Loft.

Ledelsen på Tylstrup Skole har anmeldt alle tilfælde af chikane til Nordjyllands Politi, som lige nu efterforsker sagen. Politiet ønsker derfor ikke at kommentere sagen nærmere på nuværende tidspunkt.

Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen