Skolebørn opfordres til at kvæle kattekilling

’Åbn kassen efter noget tid. Hvad ser du? Killingen i den ene kasse er død’.

Indiske børn bliver i en skolebog opfordret til at kvæle kattekillinger. Foto: Polfoto
Indiske børn bliver i en skolebog opfordret til at kvæle kattekillinger. Foto: Polfoto

En indisk udgiver er kommet i strid modvind, efter at det er kommet frem, at en bog, der bruges til undervisning på flere hundrede indiske privatskoler, opfordrer til, at børnene laver et forsøg, hvor de kvæler en killing. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

I eksperimentet skal to killinger placeres i to forskellige kasser, hvoraf kun den ene er udstyret med lufthuller.

’Åbn kassen efter noget tid. Hvad ser du? Killingen i den ene kasse er død’, lyder den kontroversielle tekst på en af siderne i skolebogen ’Our Green World’ (Vores Grønne Verden, red.)


Dyreaktivister er gået ind i sagen, og fortæller, at flere af skoler med eksemplarer af bogen allerede har hevet siden med det stødende eksperiment ud, og nu har udgiveren også lovet, at den ikke kommer med i næste oplag.

- Det er måske dumt, men de satte børns og dyrs liv på spil med sådan et eksperiment, siger Vidhi Matti, der er talsperson for den indiske dyrerettighedsorganisation Federation of Indian Animal Protection Organisations. Hun har heldigvis ikke hørt om tilfælde, hvor elever rent faktisk har forsøgt at udføre det kontroversielle eksperiment.

Ifølge AFP har der flere gange været historier fremme om indiske skolebøger, som indeholder alvorlige fejl og kontroversielle tekster.

Eksempelvis blev en sætning i en anden indisk tekstbog centrum for stor vrede, fordi den påstod, at grimme og handikappede kvinder havde ført til, at flere brudgomme var begyndt at forlange mere i medgift ved giftermål. Tidligere gav en skolebog udgivet af regeringen kvinder skylden for en stigning i landets arbejdsløshed, og en tredje gang stod der i undervisningsmateriale, at Japan havde smidt atombomber over USA under anden verdenskrig.

36 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere