Skolechef om Aphinya: Hun er en mønster-elev

Den thailandske teenager, som blev udvist af Danmark i august i år, bor nu i Flensborg og klarer sig fornemt

Omkring en håndfuld børn med en baggrund som Aphinyas opholder sig nu i Flensborg, efter at de er blevet bedt om at forlade Danmark. Den 13-årige thailandske pige får - som det var tilfældet på Farsø Skole for nylig - det bedst tænkelige skudsmål fra skoleinspektør Knud Ramm-Mikkelsen.

Siden Aphinya begyndte på den dansk-sprogede Cornelius Hansen-Skolen for et par måneder siden, er hun med skoleinspektørens ord 'faldet rigtig godt til og ser i det daglige ud til at være glad og tilfreds'.

- Vi fokuserer først og fremmest på, om børn som Aphinya kan begå sig på en dansk-sproget skole som vores samtidig med, at de kan falde til i en hverdag, hvor tysk sprog og kultur fylder meget. Aphinya ser ud til at kunne begge dele, siger Knud Ramm-Mikkelsen.

Cornelius Hansen-Skolen er en af de fem-seks danske skoler i Flensborg og huser i omegnen af i alt 200 elever fra 1.-10. klassetrin. Al undervisning foregår på dansk - bortset fra en håndfuld timer på tysk i løbet af ugen.

Lattermildheden og livsglæden stråler ud af den 13-årige pige, som taler rigtig godt dansk, selv om hun kun nåede at være i Danmark i halvandet år. Foto Ernst Van Norde
Lattermildheden og livsglæden stråler ud af den 13-årige pige, som taler rigtig godt dansk, selv om hun kun nåede at være i Danmark i halvandet år. Foto Ernst Van Norde
 

Knud Ramm-Mikkelsen ønsker hverken at diskutere dansk integrationspolitik eller at forholde sig til den konkrete problemstilling med Aphinya.

- Jeg kan bare sige, at det har været helt uproblematisk at modtage Aphinya, og at hun er den eneste elev med den baggrund, som går hos os lige nu, siger skoleinspektøren.

Han ønsker ikke at kommentere Ekstra Bladets oplysninger om, at Cornelius Hansen-Skolen for nylig har måttet afvise en elev med en baggrund næsten som Aphinyas, fordi eleven var for dårlig til dansk.

- Men det er generelt sådan, at vi vurderer, at det er bedst for dem, vi afviser, at de lærer tysk sprog og kultur frem for at fastholde dem i en semi-dansk hverdag her på skolen, hvis deres dansk-færdigheder i forvejen er for ringe, siger Knud Ramm-Mikkelsen.