Skoleelever indsamler rekordbeløb til afrikanske børn

På folkeskoler i hele landet har elever indsamlet 180.728 kroner til SOS Børnebyernes projekter i Rwanda

Følg Samfund

I løbet af december gjorde 16.000 danske børn gode gerninger for familie og bekendte og tjente på den måde 180.728 kroner til udsatte børn i Rwanda. SOS Børnebyerne kalder indsamlingen en omvendt julekalender.

Beløbet er det største, der er indsamlet i forbindelse med den slags juleindsamlinger for organisationen. SOS Børnebyerne oplyser, at mindst 36.000 børn kan få gavn af pengene fra de danske skoleelever.

Beløbet er næsten tre gange større end det, der blev indsamlet året før. I 2013 resulterede den omvendte julekalender i 63.000 kroner til SOS Børnebyerne, og 3600 børn var dengang med til at samle ind.

- Børnenes indsat kommer til at gøre en stor forskel for udsatte og forældreløse børn i verdens fattige lande. Det er en virkelig, virkelig flot indsats, som vi er meget taknemmelige for, siger kommunikationschefen i SOS Børnebyerne, Line Grove Hermansen, i en pressemeddelelse.

Pengene skal bruges på at give trængende og forældreløse børn i Rwanda en tryg opvækst. Pengene går både til organisationens arbejde i børnebyerne og uden for børnebyerne, hvor SOS Børnebyerne arbejder for at forebygge, at familier går i opløsning.

Også næste år vil SOS Børnebyerne lave en omvendt julekalender, og det bliver fjerde gang, at organisationen holder juleindsamlingen blandt folkeskoleelever.

Det var elever fra 1. til 7. klasse, der deltog i indsamlingen og gjorde gode gerninger i december. De små tjenester blev udført for forældre og andet familie, som betalte eleverne med små beløb, der derefter blev samlet i skoleklasserne.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.