Skoleklasse skipper studietur: Donerede pengene til kræftramt lærer

Skolelæreren brød sammen, da det gik op for hende, at hendes gymnasieklasse droppede deres studietur for i stedet at bruge pengene på hendes kræftbehandling

Skoleklassen på Bethlehem's Profile School, som donerede pengene fra deres studietur til kræftramte Courtney Vashaw. (Foto: Facebook)
Skoleklassen på Bethlehem's Profile School, som donerede pengene fra deres studietur til kræftramte Courtney Vashaw. (Foto: Facebook)

Courtney Vashaw er rektor på Bethlehem's Profile School i det nordøstlige USA, hvor hun bl.a. lærer sine elever at tage sig godt af hinanden og at vise medfølelse.

De værdier har eleverne i en af hendes klasser i den grad taget til sig, da de tog en beslutning om at droppe deres studietur til New York for i stedet at donere de knap 55.000 kr. til hendes kræftbehandling.

- Hun tager sig bare rigtig godt af folk og er meget uselvisk, så det ville vi også være, siger Ian Baker, der er en af Courtney Vashaw elever til ABC News.

 

Courtney Vashaw fortalte tidligere på måneden sine elever, at hun var diagnosticeret med en sjælden form for kræft, og at hendes sygdom ville betyde, at hun ikke kunne undervise på skolen i et stykke tid.

Hun delte den kedelige nyhed med sine elever få dage inden, de skulle have været afsted på studietur til New York. Derefter holdt eleverne en afstemning, og resultatet blev, at de valgte at donere pengene fra studieturen til Courtney Vashaw.

Hjælpeløse Hartvig rørt til tårer efter gratis flyttehjælp

Da eleverne fortalte hende om deres beslutning, brød hun øjeblikkeligt sammen i tårer og var helt målløs. Hun kunne nu se, hvordan eleverne havde lært af hendes råd om, at man skal tænke på andre:

- Det her har været så smuk en oplevelse for mig som underviser. Man arbejder så hårdt for at hjælpe de unge mennesker ikke bare med akademiske færdigheder, men også for at få dem til at blive unge mennesker, som bekymrer sig om andre. Jeg er så stolt af de her unge, fordi de er legemliggørelsen af det, siger Courtney Vashaw.

Eleverne i gymnasieklassen siger, at der vil komme flere indsamlinger til kræftbehandlingen af deres elskede lærer.

Barnebarn inviterede sin bedstefar til skolebal for første gang