Skoleleder: Forældres opbakning til skolen er nødvendig

Der har været store forventningerne om, at folkeskolereformen skulle lykkes hurtigt, siger skolelederformand

Arkivfoto: Katinka Hustad/POLFOTO
Arkivfoto: Katinka Hustad/POLFOTO

Uden forældrenes opbakning er folkeskolen ilde stedt. Der skal mere styr på det indholdsmæssige og strukturen, og så skal dialogen med forældrene være bedre.

Det siger Claus Hjortdal, formand for Danmarks Skolelederforening.

En ny undersøgelse viser, at utilfredsheden med den nye folkeskolereform er støt stigende blandt forældrene til børn på landets folkeskoler.

Landsorganisationen Skole og Forældre har i maj 2015 spurgt forældre til børn i folkeskolen, hvor tilfredse de er med folkeskolereformens forskellige elementer, skriver TV2.dk

Samfund Utilfredsheden med folkeskolereform vokser blandt forældre

Andelen af forældre, der er utilfredse eller meget utilfredse med reformændringerne er steget fra 23 procent i september 2014 til 37 procent i maj 2015.

Ifølge Claus Hjortdal viser undersøgelsen, at utilfredsheden er steget meget fra september til december. Men at den er stagneret fra december til maj.

- Det er ikke tilfredsstillende, men det er trods alt tilfredsstillende, at vi har fået stoppet den massive utilfredshed, der har været, siger han.

- Der har været en stor forventning fra forældre om, at det skulle lykkes ret hurtig. I samme periode har man fjernet 15 procent af skolelederne rundt om på skolerne. Det har været en umenneskelig opgave, siger han.

Claus Hjortdal hæfter sig ved, at der trods et heftigt efterår nu er meldinger fra flere kommuner om faldende sygefravær hos lærerne, ligesom en aftale mellem KL og lærerne i april om lærerens arbejdstidsaftale har givet ro.

- Nu skal vi planlægge næste skoleår, og vi har taget alle de ting med os, som vi har lært. Jeg er fortrøstningsfuld, siger han.

I modsætning til mange forældre oplever han, at langt de fleste børn er glade for lektiecafeer. Det giver frihed, når de kommer hjem fra skole.

- De fleste børn gik næsten lige så længe i skole og SFO tidligere, men spørger man forældrene, bryder de sig ikke om de lange dage.

3 kommentarer
Vis kommentarer