Annonce:
Annonce:

Skolepedel solgte hash til unge lømler: Hvorfor skulle jeg fyres?

62-årige Finn Ove Nielsen er færdig som skolepedel på Vestermarkskolen i Vester Skerninge, efter at han ellers stoppede unge ballademagere med en usædvanlig aftale om levering af pot

Finn Ove Nielsen forstår ikke, at han er blevet fyret. (Foto: Ole Frederiksen)
Finn Ove Nielsen forstår ikke, at han er blevet fyret. (Foto: Ole Frederiksen)
Annonce:
Følg Samfund

62-årige Finn Ove Nielsen troede egentlig, at han havde løst et alvorligt problem med unge lømler, der lavede ballade på Vestermarkskolen i Vester Skerninge på Sydfyn.

Men i stedet blev han i mandags mødt af en fyreseddel fra sit job som pedel på skolen. Det skriver Fyns Amts Avis onsdag.

Det skete, efter at Finn Ove Nielsen blankt erkendte over for sin arbejdsgiver, at han har indgået en usædvanlig aftale med nogle 15-17-årige ballademagere om levering af hjemmedyrket pot.

- Jeg lavede en form for gensidig respektfuld aftale med drengene. De holdt sig fra at komme på skolen og rende rundt på taget i deres fritid. Og de kunne så få lov til at købe pot hos mig, siger Finn Ove Nielsen til Ekstra Bladet.

Annonce:

Finn Ove Nielsen har været pedel på skolen i 26 år. På et tidspunkt for knap to år siden begyndte der at køre rygter om, at nogle af byens unge kom på skolen om aftenen og lavede ballade. De gik blandt andet rundt på taget.

Lavede gensidig aftale
Finn Ove Nielsen kendte de unge og vidste, at de slet ikke gik på skolen, men kom fra et opholdssted i området. Og da han en dag mødte dem i byen, lavede han en aftale med dem.

- Jeg fortalte dem, at de skulle holde op med det, de lavede. Og så spurgte en af dem, om jeg vidste, hvor man kunne købe hash, siger Finn Ove Nielsen til Ekstra Bladet.

Inden længe begyndte de unge at komme hos ham. Samtidig stoppede balladen på skolen som ved et trylleslag.

Annonce:

Finn Ove Nielsen anslår, at han nåede at sælge omkring 50 gram hash til de unge i begyndelsen af 2015. Leveringen stoppede af sig selv i april/maj sidste år. Simpelthen fordi Finn Ove Nielsen ifølge sit eget udsagn løb tør for hjemmedyrket pot. Og han erkender over for Ekstra Bladet, at det selvfølgelig er forkert af ham at sælge til drengene. Til gengæld fatter han ikke, at noget rod, som han har gjort sig skyldig i i løbet af sin fritid, skal koste ham jobbet på skolen.

Meldt til politiet
Det er Finn Ove Nielsens opfattelse, at lederen på opholdsstedet har sat sig i forbindelse med skolelederen på Vestermarkskolen. Og i begyndelsen af januar blev han kaldt til samtale med skolelederen.

- Jeg fortalte ham, hvordan tingene hang sammen. Og han gave mig det indtryk, at han ikke ville forfølge sagen yderligere, forklarer Finn Ove Nielsen.

Men Finn Ove Nielsen tog fejl.

To dage senere blev han kaldt til tjenstlig samtale hos sin arbejdsgiver - driftsafdelingen i Svendborg Kommune. Og mens han med sin bisidder - en fællestillidsmand - kom med sine synspunkter, så gav ledelsen i driftsafdelingen ham det indtryk, at samarbejdet ikke kunne fortsætte. Finn Ove Nielsen blev fyret og har fået et års opsigelse med sig. Han skal ikke møde på arbejde i opsigelsesperioden.

Annonce:

- De mener ikke, at de kan have tillid til mig. Egentlig lidt underligt med tanke på, at de har haft masser af tillid til mig i 26 år. Jeg har stået for driften på et tidspunkt, hvor min egen leder var sygemeldt, forklarer Finn Ove Nielsen.

Store konsekvenser
Men det værste er alligevel ifølge hans opfattelse, at kommunen ud over fyringen også har givet ham besked om, at han aldrig igen kan blive ansat i Svendborg Kommune.

Finn Ove Nielsen kan nu sidde i sit hjem i Vester Skerninge og tænke over, hvad der er sket.

- Jeg har spekuleret over, hvorfor jeg gjorde, som jeg gjorde. Det er jo svært at sige umiddelbart. Men de var flinke over for mig, og så tænkte jeg, at jeg også kan være flink over for dem. Som de unge selv sagde til mig, så havde vi gensidig respekt for hinanden, forklarer Finn Ove Nielsen, der også er blevet meldt til politiet.

Og Finn Ove Nielsen mener, at hans arbejdsgiver skulle have nøjedes med at give ham en advarsel.

Annonce:

- Man kan true og te sig åndssvag på facebook og nøjes med at få en advarsel. Det skulle jeg da også have haft i denne sag. Men ligefrem en fyring uden videre, siger Finn Ove Nielsen og lader sit spørgsmål slutte sætningen.

Venter på en bøde
Fyns Politi har endnu ikke afgjort sagen mod Finn Ove Nielsen, som risikerer at koste Finn Ove Nielsen en bøde oven i købet.

Uanset hvordan sagen ender, så er Finn Ove Nielsen færdig med en ting.

- Jeg skal ikke dyrke pot igen, siger han til Ekstra Bladet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: