Skoleskyderi forhindret: 18-årigs bedstemor advarede politiet

Kvinden kontaktede politiet, da hun fandt bekymrende oplysninger i barnebarnets dagbog

Hør bedstemorens opkald til politiet og se overvågningsbilleder fra det væbnede røveri her. Video: kamera One

Alene i år har der ifølge The Guardian været 18 skoleskyderier i USA, og det tal havde formentlig været højere, hvis det ikke havde været for en ældre kvinde i Everett, Washington.

Dagen før skyderiet på Marjory Stoneman Douglas High School i Florida valgte kvinden nemlig at kontakte politiet, efter hun havde fundet dybt bekymrende oplysninger i sit 18-årige barnebarns dagbog, skriver CNN.

'Jeg forbereder mig på et skoleskyderi', 'jeg kan ikke vente' og 'mit sigte er blevet meget mere præcist', stod der blandt andet i 18-årige Joshua O'Connors dagbog ifølge politiet, der hylder kvinden for at træffe en svær, men rigtig beslutning.

En domstol i Florida besluttede torsdag at varetægtsfængsle Nikolas Cruz, 19, uden mulighed for løsladelse mod kaution. Foto: AP Krimi Tilstår skolemassakre: Dræbte 17 personer og gik på McDonald's

'Det her skal virkelig tælle'
Ifølge politiet fremgår det af dagbogen, hvordan Joshua O'Connor havde nærstuderet tidligere skoleskyderier for ikke at begå de samme 'fejl' som tidligere gerningsmænd.

'Jeg bliver nødt til at få det højest mulige dødstal' og 'det her skal virkelig tælle', skulle Joshua O'Connor ifølge myndighederne have skrevet i dagbogen, hvor det også fremgår, at han planlagde at bruge sprængstoffer under angrebet, som det ikke var meningen han selv skulle overleve.

O'Connor blev ifølge Washington Post anholdt på sin skole tirsdag og er nu sigtet for mordforsøg samt overfald på en betjent i forbindelse med anholdelsen.

CNN's terrorekspert Philip Mudd. Foto: Screenshot Krimi Efter skoleskyderi: CNN-ekspert bryder sammen på tv

Forsvarer: Ingen beviser for mordplaner
Under ransagningen af O'Connors hjem fandt politiet både sprængstof og en semiautomatisk riffel gemt i en guitarkasse, men fund af våben og dagbog er ikke tilstrækkeligt bevis på, at han planlagde et skoleskyderi, mener Rachel Forde, der er forsvarer for den 18-årige.

- Her i landet kriminaliserer vi ikke folk for deres tanker. Vi straffer ikke en teenagedreng for at lufte tanker i sin dagbog. De våben, som Joshua angiveligt var i besiddelse af, var ikke specifikt skabt til ulovlig brug og kan sagtens tjene et lovligt formål, udtaler forsvarsadvokaten ifølge CNN.

Dagbogen kan til gengæld vise sig at fælde Joshua O'Connor. I den beskrives det, hvordan han dagen før anholdelsen begik et væbnet røveri mod en døgnbutik, og at han følte sig magtfuld ved at rette sit gevær mod den skræmte ekspedient, beretter CBS.

Riflen fundet på den 18-åriges værelse matcher våbnet brugt under røveriet, og anklagerne mener, at O'Connor begik røveriet for at skaffe de sidste penge, han manglede før han kunne gøre sine uhyggelige planer til virkelighed.

I USA er disse fem ting er sværere at skaffe end skydevåben. Video: Henrik Houlberg.

Massakren ved skolen i Florida er det 18 skoleskyderi på seks uger. FOTO: Carolyn Kaster / AP Samfund Trump får hug efter Tweet: Jeg vil ikke have din kondolence, din kæmpe nar

3 kommentarer
Vis kommentarer