Skovbrande hærger Italien: Mafiaen mistænkt for at stå bag

Italienske myndigheder mistænker, at der ligger kriminelle motiver bag de mange skovbrande, som i disse dage hærger Sicilien og området omkring Napoli

Italiens brandvæsen har frigivet optagelser af slukningsarbejdet. Se det her
Følg Samfund

Hundredevis af turister og lokale familier er blevet evakueret på Sicilien og området omkring vulkanen Vesuv, efter kraftige skovbrande har hærget Syditalien de seneste dage.

Og selvom der har været uhyre varmt med op til 40 grader og ingen regn over en længere periode, så mistænker de italienske myndigheder, at brandene er påsat af kriminelle herunder mafiaen, skriver flere internationale medier.

- Jeg har ikke nogen beviser, men det virker ikke til at være en isoleret handling eller hændelse. Tre arnesteder (på Mount Vesuvius red.) er for mange til at det kan være et resultat af uforsigtighed eller forbrænding, har den italienske miljøminister Gian Luca Galletti sagt til Corriere della Sera ifølge Nyhedsbureauet AP.

Verdens største mafia: Japans Yakuza styrer med trusler, tortur og tatoveringer

Han stiller dig derfor i rækken af folk, der spekulerer i, at det er mafiaen, som står bag mange af brandene. En anden er Siciliens guvernør Rosario Crocetta.

Foto: AP
Foto: AP

Foto: AP
Foto: AP
 

- Vi har endnu ikke noget bevis, men vi tror, der er kriminelle interesser bag de her brande. Det skræmmer mig, at kriminelle på Sicilien vil sætte ild til nationalparker og århundreder gamle skove, men der er spekulative interesser bag brandene, siger han ifølge The Independent.

På sin Facebook-side har den italienske journalist/forfatter og mafia-ekspert Robert Saviano lagt en video ud, hvor han også spekulerer i motiverne bag brandene nær Napoli. Han mener blandt andet, at brandene kan være startet, fordi kriminelle har brændt skrald af i områderne på ulovlige lossepladser, eller fordi de har villet blokere for byggeprojekter på jorden.

Direktøren for Nebrodi National Park på Sicilien, Guiseppe Antoci, bakker også op om den teori og samtidig fortæller han om mafiaens rystende metoder

- Det er ikke muligt, at hele Sicilien bryder i brand på én gang ved et tilfælde. En af mafiaens teknikker er at binde en klud fugtet med benzin fast på halen af en kat og så slippe den løs, siger han.

Artiklen fortsætter under billederne

Foto: AP
Foto: AP

Foto: AP
Foto: AP
 

Men trods rygterne og spekulationerne om skovbrandene foregår på alle planer, så har myndighederne fortsat ingen håndfaste beviser på, at mafiaen står bag.

Gangster-bosserne, der rystede verden

Alligevel har Italiens indenrigsminister, Angelino Alfano, lovet, at der vil være hårde straffe til dem, der står bag brandene. Samtidig er både politiet og Carabinieri på sagen.

Skovbrandene er især gået ud over områder omkring Messina, Milazzo, Giardini og Gaggi. Mens der på fastlandet er udbrudt brand nær vulkanen Vesuv tæt på Napoli.

I onsdag blev 700 turister evakueret fra byen Calampiso.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde