Skovler millioner ind - skærer i antal medarbejdere

Jyske Bank kan næsten ikke få armene ned, efter de tidligere i dag præsenterede halvårsregnskabet. Alligevel skærer man i antallet af medarbejdere

1803 millioner kroner.

Sådan lyder resultatet af halvårs regnskabet fra Jyske Bank før skat i den netop offentliggjorte halvårsrapport, som i dag blev offentliggjort.

Resultatet er markant bedre end forventet og jublen vil næsten ingen ende tage i den Silkeborg-baserede bank.

- Det er gået godt på en række felter. Det går godt med sammenlægningen med BRF. Samtidig har vi solgt for 50 milliarder kroner af vores nye byggelån på syv måneder. Det er en kæmpe succes, som jeg aldrig havde troet vi skulle komme til at opleve, jubler ordførende direktør Anders Dam ovenpå det nye regnskab.

Ordførende direktør Anders Dam jubler over bankforretningen (Foto: Jyske Bank)
Ordførende direktør Anders Dam jubler over bankforretningen (Foto: Jyske Bank)
 

Men på trods af, at bankbossen jubler har man siden 30. april 2014 skåret intet mindre end 332 fuldtidsstillinger væk.

Det sker som led i en organisationstilpasning oven fusionen med BRFkredit. I følge Anders Dam har man planer om at endnu flere stillinger i fremtiden skal skæres væk.

- Hvis man skal lede efter hårene i suppen er der to: Landbrugets krise, som ser ud til at blive værre og at vi har svært ved at få gang i traditionelle bankudlån. På de øvrige poster kan jeg kun være tilfreds, siger Anders Dam til Ekstra Bladet.

- Hvordan kommer det gode resultat til at komme kunderne til gode?

- En stor del af vores kunder er også aktionærer i banken. Mange af dem får en stigning i aktiekursen. Samtidig vil omkring 35.000 få mulighed for at få tilbudt billigere boliglån, siger direktøren.

69 kommentarer
Vis kommentarer