Annonce:
Annonce:

Skrækscenarie for nyt giga-vandland: - Kan ende som svømmehal på en mark

Den indledende fase for Høje-Taastrups nye kæmpe vandland er altafgørende, hvis ikke det skal blive en fiasko, mener ekspert

Bliv klogere her - og få et overblik (Foto: Jakob Jørgensen, redigering: Kristian Hansen)
Annonce:
Følg Samfund

Høje-Taastrup får i løbet af de næste ti år et af verdens største vandland. Projekt skal bygges i fem etaper, og her er starten helt afgørende for, om projektet kan blive realiseret, eller om det falder til jorden.

- Første etape vil vise, om de har et bæredygtigt koncept, og om de får gæster og dermed råd til at gennemføre de næste etaper af byggeriet. Ellers kan det ende med, at det bare bliver en svømmehal på en mark i Høje-Taastrup, siger Henrik Meng, direktør i Meng og company A/S, som leverer løsninger til forlystelsesparker og vandland i Danmark.

Henrik Meng har i mange år været med til at udvikle servicen og infrastrukturen i store danske forlystelsesparker lige fra Lalandia til Fårup Sommerland.

- Det er gigantisk i forhold til danske standarder.

Annonce:

- Man skal altid være påpasselig med at sige, at nu kommer der noget helt fantastisk, hvis det, der kommer, i virkeligheden ikke er særlig fantastisk. Det forpligter, når de siger, at det bliver verdensklasse, understreger Henrik Meng.

En illustration viser nogenlunde, hvordan vandlandet kommer til at tage sig ud. (Pressefoto/Gribskov Gruppen)
En illustration viser nogenlunde, hvordan vandlandet kommer til at tage sig ud. (Pressefoto/Gribskov Gruppen)

Rygtet spredes
Hvis ikke gæsterne er glade fra start, og markedføringen er i orden, kan det betyde, at man står uden penge til resten af resortet. Her spiller de sociale medier også en stor rolle, mener direktøren. Specielt, hvis ikke gæsterne får en god oplevelse.

- Alle gæsterne, også dem som kommer fra udlandet, har 1000 venner på Facebook. Hvis de deler oplevelsen med deres venner, så får de ikke dem som gæster. Det er den virkelighed, vi lever i i dag, siger Henrik Meng.

Luftkastellet Nordic Water Universe

Første spadestik til projekt Nordic Water Universe BLEV taget i oktober 2017 på en grund, som Høje-Taastrup Kommune har solgt til investorerne for 84 millioner kroner. Vandlandet skulle bygges i fem etaper og det skulle have taget imod de første gæster i 2020.

Det indendørs vandland var projekteret som det femte største af sin slags i verden. Første etape, som også var den største ville have kostet 2,2 milliarder kroner at bygge, og så ville de øvrige været blevet opført i takt med, at gæsteantallet steg.

Når alt erfter planen var bygget færdigt omkring 2028, ville den samlede ferie- og forlystelsesby dække 360.000 kvadratmeter. Det ville have været mere end fire gange så stort som Tivoli i København, der dækker et areal på 83.000 kvadratmeter.

Der var 3000 arbejdspladser i vente samt 2,7 milliarder kroner i omsætning, når hele projektet var afsluttet om godt ti år, hvis alt var forløbet efter planerne.

Mange typer
Det er vigtigt, at det nye vandland formår at tale til de mange forskellige typer af gæster, der vil besøge dem. Og det kan blive en stor mundfuld.

Annonce:

- De skal lave en attraktion til lokal turister, som primært er en-dags-turister, fra København og omegn. Når de tager hjem igen, skal de synes, at det var en god tur, rart sted at være og opleve, at de har lyst til at komme igen, siger han.

Samtidig vil vandlandet også forsøge at tiltrække mange udenlandske gæster, som skal blive i flere dage. Det betyder, at de skal lave en ordentlig pakke for overnattende gæster, og kæde vandlandet sammen med København og den fortælling om København som en succesfuld turistby.

- Derudover er der også et ønske om at have kursus- og konferencegæster. Og så skal man finde en kombination mellem konferencerammer og fest og ballade, siger Henrik Meng.

- Men det tror jeg, man kan. Det ser vi andre steder i for eksempel Lalandia og Hotel Legoland.

Henrik Meng står i spidsen for en virksomhed, som udvikler service-infrastruktur for attraktioner. (Foto: Meng & Company a/s)
Henrik Meng står i spidsen for en virksomhed, som udvikler service-infrastruktur for attraktioner. (Foto: Meng & Company a/s)
 

Hardware og software
Henrik Meng understreger, at det hele skal være på plads, når man slår dørene op for gæsterne. Han deler det op i 'hardware’ og ’ software’. Hardwaren handler om stedet og faciliteterne.

Annonce:

- Rustjebanerne skal være sjove, og vandet skal være rent. Og softwaren handler om, at service personalet er gode værter, og liveredderne ikke kun er gravalvorlige, men også har et glimt i øjet, siger Henrik Meng.

Selvom han ikke har det store kendskab til projektet, men mere generelt til, hvordan man stabler noget lignende på benene, så tror og håber han på, at det vil lykkes.

- Jeg drømmer om, at vi har formatet til at tro på succesen, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: