Skræmmende billeder: Turisterne holder sig langt væk

Normalt er de mest kendte turistattraktioner fyldt med mennesker

Normalt er Angkor Wat i Cambodja fyldt med turister. Foto: Tang Chhin Sothy
Normalt er Angkor Wat i Cambodja fyldt med turister. Foto: Tang Chhin Sothy

Coronavirussen har spredt sig til mere end 100 lande, og myndigheder verden over fraråder større forsamlinger af mennesker. Det har sat sit præg på nogle af verdens kendte turistattraktioner, som er mere eller mindre lagt øde hen.

I takt med, at coronavirussen har spredt sig over hele verden, lande lukker langsomt ned, og store menneskemænger burde undgås, så er verdens mange turistattraktioner mere eller mindre fri for mennesker. Normalt er der proppet med mennesker ved de mange smukke steder rundt om i verden, men sagen er en helt anden nu.

 

Markuspladsen i Venedig, Italien

Den meget turistede Markusplads i Venedig er en af de turistattraktioner, som er blevet nærmest mennesketom efter coronavirussens udbrud.

Norditalien er hårdt ramt af virussen, hvor det meldes, at 7375 mennesker på nuværende tidspunkt har været eller er ramt af virussen. 622 af dem er raskmeldt, og 366 er døde som følge af virussen, skriver Johns Hopkins Institute.

 

Angkor Wat ved Siem Reap i Cambodja

Den ældgamle tempelby Angkor Wat fra det 12.århundrede ved Siem Reap i Cambodja er et af landets største turistattraktioner, men også her er turisterne forsvundet.

I Cambodja er to personer smittet, hvoraf en er raskmeldt. Men udviklingen har fået landets regering til at lukke skolerne i hovedstaden, ligesom større arrangementer er aflyst den næste måned. Inklusiv fejringen af Khmer-nytår, som skulle have foregået tæt på Ankor Wat, skriver Voa News.

 

The Bund i Shanghai, Kina

I Shanghai er den berømte promenade The Bund fuldstændig tom for mennesker. Almindeligvis valfarter folk fra hele verden til den kendte storby blandt andet for at se Shanghais skyline, som om aftenen lyses op af en masse forskellige farver lys.

I byen har der været 342 tilfælde af smitte, hvor 315 er meldt raske, og tre er afgået ved døden, ifølge Johns Hopkins Insitute.

 

Operahuset i Sydney, Australien

Når man er 'down under', er det lige så sikkert som amen i kirken, at man skal besøge Operahuset i Sydney. Men endnu engang har den verdensomspændende virus holdt turisterne væk.

I Sydney har der været 38 tilfælde, hvor kun fire er meldt raske, og tre er døde, ifølge Johns Hopkins Insitute.

 

Den himmelske Freds Plads i Beijing, Kina

Pladsen ligger centralt i Kinas hovedstad, Beijing, og med sine 880 meter fra nord til syd, og 500 meter fra øst til vest, er det den største åbne plads i verden. Her plejer mange turister at komme til, når man slår et smut forbi den kinesiske hovedstad, men også her mangler livet.

I Beijing er 429 mennesker bekræftet smittet, hvoraf 320 er raskmeldt. I hovedstaden er otte mennesker registreret døde af virussen, ifølge Johns Hopkins Insitute.

 

Victoria Peak i Hongkong

Lokalt er Victoria Peak kendt som The Peak. Det er den højeste bakke på Hongkong øen på 552 meter og har et utroligt smuk udsyn over hele byen. Derfor er det også et kendt turistmål med flere millioner besøgende hvert år.

I Hongkong er der 114 registrerede tilfælde af virussen, hvoraf 59 er meldt raske, og tre er døde, ifølge Johns Hopkins Insitute.

 

The Grand Palace i Bangkok, Thailand

Pladsen ligger i hjertet af Bangkok og har længe været en meget kendt turistattraktion i byen. Templet har været det officielle opholdssted for kongerne i Thailand fra 1782 indtil 1925.

I Thailand har virussen også spredt sig, hvor der er konstateret 50 smittetilfælde, hvoraf 31 er meldt raske, og en er afgået ved døden, ifølge Johns Hopkins Insitute.