Skrev om kongens kvinder og puddel: Nu er mediegigant i problemer

BBC skrev om den nye konges forkærlighed til kvinder. Nu efterforskes de af det thailandske politi

Bare bryster og løssluppen stemning da kronprinsen fejrede fødelsdag for år tilbage. (Video: Wikileaks)

Den 1. december tiltrådte den nye konge, Maha Vajiralongkorn, tronen i Thailand. I den forbindelse skreb BBC om, at den nye thailandske konge var særdeles glad for kvinder og gambling.

Og det kan nu få konsekvenser for mediegiganten: Nu vil politiet have BBC Thai - den thailandske afdeling - til afhøring.

Det skriver The Guardian.

I ferieparadiset, Thailand, betyder kongehusets omdømme meget, og nu efterforsker Thailand mediet BBC for æreskrænkelser mod kongen. BBCs kontor i Thailand fik tirsdag besøg af ti politibetjente, som måtte gå igen, da kontoret var lukket.

Spilleglad Don Juan
Ifølge artiklen fra BBC skulle der være rygter om, at kongen var glad for kvinder og havde en forkærlighed for at gamble.

Han har været gift tre gange, og er blevet skilt alle gangene. Derudover har en seks børn.

Artiklen fortsætter under billedet

Thailands nye konge, Maha Vajiralongkorn, skulle efter BBC informationer være særdeles glad for kvinder. Men nu er BBC selv kommet i problemer. Foto: AP
Thailands nye konge, Maha Vajiralongkorn, skulle efter BBC informationer være særdeles glad for kvinder. Men nu er BBC selv kommet i problemer. Foto: AP

BBC skriver blandt andet i artiklen:

- I 1981 hentydede hans mor, dronning Sirikit, til disse problemer, ved at beskrive sin søn som 'lidt af en Don Juan' og hentyder, at han foretrækker at bruge sine weekender med smukke kvinder i stedet for at udføre opgaver.

Desuden skriver BBC, at den nye konge har tildelt sin puddelhund, Fu-FU, rank af Air Chief Marshall, som er en firestjernet rank i luftvåbnet.

Den nye konge overtager efter sin far og tidligere konge, Bhumiboi Adulyadej, som døde den 13. oktober i år.

48 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere