Skrev om Nordkoreas mystiske hotel: Nu er han væk

Det australske studerende Alek Sigley er forsvundet i Nordkorea. Hans seneste livstegn var et tweet om det mystiske dommedagshotel i Pyongyang

Trudy McIntosh, der deltog på en tur med Alek Sigley i 2013, er forundret over hans forsvinden. Ifølge hende var han nemlig altid meget forsigtig. Video: AP

'Et nyt skilt med navn og logo over hovedindgangen på Ryugyong Hotel. Er det et tegn på, at det snart åbner'?

Det er det seneste livstegn fra den 29-årige studerende Alek Sigley, og siden mandag har ingen hørt fra australieren, der til dagligt studerede på Kim Il Sung-universitetet i den nordkoreanske hovedstad Pyongyang.

Ifølge CNN har det australske udenrigsministerium har bekræftet, at en australsk statsborger er forsvundet i Nordkorea, men de har ikke sat navn på. En anonym kilde fra hans familie har dog oplyst, at der er tale om den 29-årige studerende.

Det er fortsat uklart, hvad der er sket med Alek Sigley, men der er mistanke om, at han er blevet tilbageholdt af de nordkoreanske myndigheder.

Kendt skribent
Alek Sigley har efterhånden udviklet sig til en internet-kendis blandt folk med interesse for Nordkorea, da han er en af de få, der jævnligt beskriver forholdene i landet på sin Twitter-profil.

Derudover har han skrevet klummer for britiske The Guardian, mens han også har været flittig skribent for den anerkendte NK News, der skriver nyheder om Nordkorea.

Artiklen fortsætter under billedet...

Sådan ser hotellet ud fra jorden (Foto: AP)
Sådan ser hotellet ud fra jorden (Foto: AP)

Bill Clinton og Kim Jong-il mødtes med Bill Clinton i 2009. To år inden sin død. Foto: AP Verden Diktatorens luksusliv: Spiste dansk kød, drak svinedyr sprut og skød sine festgæster for sjov

Kim Il-sung sammen med sin søn Kim il-Jong, der startede som propagandaminister i Nordkorea. Senere fik han ansvaret for militæret, inden han overtog farmands rolle som Nordkoreas leder. Foto: AP Verden En mands drøm smadrede en hel nation: 200.000 bomber smidt ned i hovedet på 200.000 mennesker

 

Dommedagshotel
Den bygning, som Alek Sigley har skrevet om, har i 30 år været omgærdet af mystik.

Hotellet står som en klods midt i byen, men har stadig ikke huset en eneste gæst, og det har i årevis skabt undren. For hvad er egentlig hotellets egentlige funktion?

Den 105 etager høje bygning har angiveligt kostet 3,7 milliarder danske kroner. Bygningen er omkring 330 meter høj og rummer 3000 rum. Den har dog stadig ikke været i brug, og ingen ved hvorfor.

Der har dog været adskillige rapporter om bygningsfejl og andre former for byggesjusk. I 1992 gik det helt galt, da økonomien i Nordkorea brød sammen, og så løb projektet tør for midler.

Det var Kim Jong-uns bedstefar, Kim Il-Sung, der satte byggeriet i gang, og det siden da har det været betragtet som et stort prestigeprojekt for Nordkoreas leder.

Et væld af pansrede køretøjer - blandt andet kampvogne - deltog i gårsdagens militærparade i den nordkoreanske hovedstad Pyongyang. Foto: AFP/Ritzau Scanpix Verden Kæmpe militærparade i Nordkorea: Men hvor var atombomberne?

Arkivfoto: Damir Sagolj/Reuters/Ritzau Scanpix Verden Våben, luksus, fangelejre og heppepiger: Alt om det koreanske diktatur

138 kommentarer
Vis kommentarer