Skybruddet udeblev - så dejligt bliver vejret i dag!

Sommeren vender tilbage med temperaturer på op til 25 grader. Men først skal de grå skyer passere landet. Se lokal-prognosen her

Når solen skinner, så skal man huske solcremen. Det ved Side 9-pigen Josefine alt om

Det har regnet og tordnet i store dele af landet natten til mandag, men det varslede uvejr med mulighed for skybrud er udeblevet.

Det oplyser vagthavende metrolog ved DMI, Anja Bodholdt, til Ekstra Bladet.

- Så vidt jeg kan se, var der ikke noget skybrud, men mange steder har fået fem til ti millimeter nedbør, siger hun ved 05-tiden.

Og det våde vejr er ikke slut. Her til morgen er grå skyer trukket ind over Sjælland, fortæller metrologen.

- Der ligger en klump (nedbør, red.) ude over Køge Bugt, og her på Østerbro i København regner det nu, og regnvejret trækker videre mod nordvest, siger hun og tilføjer:

- Der er stadig en byge over Skåne, som kommer om en times tid, men det er så også det, siger Anja Bodholdt til Ekstra Bladet.

Sol og varme

Når skyerne senere i dag passerer landet, står menuen på sol og varme.

- I løbet af formiddagstimerne er der flot opklaring på vej med masser af sol og temperaturer, der stiger i løbet af dagen, siger hun.

Varmen når op på mellem 20 og 25 grader i hele landet - dog kan sjællænderne se frem til yderligere et par varmegrader.

Eneste minus i dagens vejrudsigt er vinden, der kommer til at blæse med jævn til frisk hård vind fra øst og nordøst.

- Men det måske meget rart, når det bliver så lunt, lyder det fra vagthavende metrolog Anja Bodholdt.

DMI's mandags-prognose:

København og Nordsjælland:

Først skyet med byger, der lokalt kan være kraftige og med torden, men i løbet af formiddagen klarer det op østfra med en del sol. Temp. op mellem 20 og 25 grader, lokalt lidt varmere, og jævn til frisk vind fra øst og nordøst, ved kysterne stedvis hård vind. I aften fortsat sol og i nat mest klart vejr. Temperaturer omkring 16 grader, og jævn til frisk vind fra øst og nordøst, ved kysterne stedvis hård vind.

Vest- og Sydsjælland samt Lolland-Falster:

Først mest skyet og måske endnu enkelte byger, men i løbet af formiddagen klarer det op østfra med en del sol. Temperaturer op mellem 20 og 25 grader, dog noget køligere ved østvendte kyster, og efterhånden jævn til hård vind fra øst og nordøst. I aften fortsat sol og i nat mest klart vejr, i den sydlige del af regionen dog mere skyet med enkelte byger. Temperaturer ned omkring 15 grader, og jævn til hård vind fra øst og nordøst, der aftager en smule i løbet af natten.

Det fynske område:

Først mest skyet, men i løbet af formiddagen klarer det op østfra med en del sol. Temperaturer mellem 18 og 23 grader, og efterhånden jævn til hård vind fra øst og nordøst. I aften fortsat sol, men i nat vekslende skydække med enkelte byger. Temp. ned omkring 16 grader, og jævn til hård vind fra nordøst og øst, der aftager og bliver let til frisk.

Nordjylland:

Først skyet med byger, måske med torden, men i løbet af formiddagen klarer det op med tørt vejr og nogen eller en del sol. Temperaturer op mellem 18 og 23 grader og let til frisk vind fra nordøst, først på dagen stedvis hård vind. I aften fortsat sol og i nat overvejende klart vejr. Temp. ned omkring 15 grader, og let til frisk vind fra nordøst.

Midt- og Vestjylland:

Først skyet med byger, der lokalt endnu kan være kraftige og med torden, men fra omkring middag klarer det op østfra med tørt vejr og en del sol. Temp. op mellem 20 og 25 grader, og let til frisk vind fra øst og nordøst, først på dagen stedvis hård vind. I aften fortsat sol og i nat mest klart vejr. Temp. ned omkring 16 grader. Vinden aftager og bliver svag til jævn fra øst og nordøst, ved Vestkysten stedvis frisk vind.

Østjylland:

Først skyet med byger, måske med torden, men i løbet af formiddagen klarer det op østfra med tørt vejr og en del sol. Temp. op mellem 20 og 25 grader, lidt køligere ved kysterne, og let til frisk vind fra øst og nordøst, først på dagen stedvis hård vind. I aften fortsat sol og i nat mest klart vejr. Temp. ned omkring 15 grader, og let til frisk vind fra øst og nordøst, ved kysterne i løbet af natten stedvis hård vind.

Syd- og Sønderjylland:

Mest skyet, men fra omkring middag klarer det op østfra med en del sol. Temp. op mellem 20 og 25 grader, og let til frisk vind fra øst og nordøst, der tiltager og i eftermiddag bliver jævn til hård. I aften fortsat sol, men i nat vekslende skydække med enkelte byger. Temp. ned omkring 16 grader, og jævn til hård vind fra nordøst og øst, der langsomt aftager og bliver svag til jævn.

Bornholm:

Det klarer op med en del sol, men på nordøstkysten dog stedvis mere skyet. Temp. op mellem 17 og 22 grader, og jævn til hård vind fra nordøst. I aften fortsat sol, men i nat mere skyet med byger. Temp. ned omkring 13 grader, og jævn til hård vind fra nordøst.

Kilde: DMI

26 kommentarer
Vis kommentarer