Skybrudsalarm afblæst: Tordenbyger faldt hurtigt sammen

DMI har kort efter klokken 20 sendt vejrvarsel ud om skybrud, som risikerer at ramme det meste af landet hen over midnat. Men klokken 22 afblæser DMI alarmen

Et tordenvejr er på vej ind over Danmark fra Østersøen. Foto: Kenneth Meyer
Et tordenvejr er på vej ind over Danmark fra Østersøen. Foto: Kenneth Meyer

Har uvejret ramt dig? Tip os med tekst eller billeder på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Tunge tordenskyer var lørdag aften på vej over Danmark, og der fulgte store mængder regn med, der på det tidspunkt risikerede at skabe oversvømmelser i lavtliggende områder over det meste af landet.

Det fortalte den vagthavende meteorolog, Mogens Rønnebæk, til Ekstra Bladet lørdag klokken 20.40.

- Der kommer skybrud og kraftig regn. Det er en tordenfront, der faktisk lige nu er på vej ind over det centrale Sjælland og over Nordfyn samt Østjylland. Den bevæger sig nordpå over de næste timer, sagde Mogens Rønnebæk.

Men klokken 22 har DMI afblæst alarmen i en ny melding.

- Nedbørmængderne forventes ikke længere at blive af varslingskategori. Tordenbygerne på Sjælland faldt lørdag aften hurtigt sammen, men først på aftenen blev der opserveret skybrud på Møn, lyder det nu fra DMI.

Ekstra Bladet nåede blandt andet at modtage følgende læserfoto, som viser et lyn over Lejre.

Skybrudet er på vej ind over landet. Her et foto fra Lejre på Midtsjælland. Foto: Karsten Heitmann
Skybrudet er på vej ind over landet. Her et foto fra Lejre på Midtsjælland. Foto: Karsten Heitmann

Der var masser af lyn og torden, der ledsagede fronten. Ærø og Møn oplevede skybrud ved 20-tiden lørdag aften.

Festivalgæsterne på Tinderbox skal forvente at kraftig skyl i løbet af lørdagen. FOTO: Anthon Unger Samfund DMI advarer om skybrud: Festival ligger i farezonen

DMI forventede, at der kunne falde mere end 15 millimeter regn på 30 minutter. Det er grænsen for skybrud. Og over de næste seks timer kunne der ifølge Rønnebæk sagtens falde 30 millimeter lokalt.

Men det bliver altså ikke lægnere aktuelt.

- Der vil natten til søndag fortsat falde regn i den vestlige del af landet, og regnen kan lokalt være ledsaget af torden, lyder det i DMIs seneste vejrmelding klokken 22.

DMI har først på aftenen sammen med det oprindelige vejrvarsel udsendt et Danmarks-kort, der næsten er helt gult. Den gule farve betyder 'voldsomt vejr'. Kun Lolland-Falster og Bornholm ser ud til at slippe nådigt.

Det er tredje aften i træk, at DMI udsender varsel for voldsomt vejr. Men indtil videre har varslet alene handlet om de østlige egne. Denne gang var også Jylland med.

Flere end 100.000 tyske festivalgæster er fredag aften blevet evakueret på grund af vejret. Billedet er fra før evakueringen. Foto: AP Samfund Uvejr har kurs mod Danmark: Festivalgæster evakueret i Tyskland

Du kan følge, hvor lynene slår ned lige nu på dette grafiske kort.

Flere politikredse i hovedstadsområdet tweeter advarsler ud om uvejret. Blandt andre Københavns Politi.

29 kommentarer
Vis kommentarer