Annonce:
Annonce:

Skynd dig: Sådan får du ekstra 'pengegave'

Der er snart frist for at indbetale flere penge til sin pensionsopsparing, hvis man ønsker at maksimere det såkaldte 'ekstra-fradrag'

Vær opmærksom på fristerne for indbetaling til pensionsopsparingen, lyder det fra PFA's forbrugerøkonom Carsten Holdum. Foto: PFA
Vær opmærksom på fristerne for indbetaling til pensionsopsparingen, lyder det fra PFA's forbrugerøkonom Carsten Holdum. Foto: PFA
Annonce:
Følg Samfund

Ønsker man at indkassere en ekstra pengegave gennem sin pensionsopsparing næste år, er det snart ved at være oppeover.

Sådan lyder påmindelsen fra forbrugerøkonom hos PFA Carsten Holdum.

Nærmere bestemt er der tale om muligheden for at maksimere, hvad økonomen kalder 'det ekstra pensionsfradrag'. Det gør man ved at indbetale ekstra til sin pensionsopsparing.

- Pension er i forvejen fradragsberettiget. Men i 2018 blev der indført et ekstra fradrag på årlige indbetalinger på op til 74.700 kroner, hvilket faktisk er mere, end hvad mange hælder ind på et år, fortæller Carsten Holdum.

- Det er en slags gave fra skattevæsenet som tak for, at man sparer op til pension.

Husk fristerne
Ifølge forbrugerøkonomen afhænger værdien af ekstra-fradraget af, hvor tæt man er på sin pensionsalder.

Annonce:

Hvis man har mindre end 15 år til folkepension, vil fradraget være på 32 procent af indbetalingen. Har man længere tid til folkepension, er fradraget på 12 procent.

- Så hvis man på et år indbetaler 74.700 kroner og har kort tid til pension, vil man få et fradrag på sin skatteopgørelse på godt 24.000 kroner, konstaterer Carsten Holdum.

Man får glæde af fradraget, når skattevæsenet udarbejder ens årsopgørelse til foråret. Pengene vil nemlig blive udbetalt i form af penge tilbage i skat.

Ønsker man at indbetale ekstra til sin pensionsopsparing og få glæde af det forhøjede fradrag allerede næste år, skal man huske at overholde fristerne. 

- Pengene skal nå at ankomme i år. Indbetaler man selv til sin pension, skal man gøre det inden 29. december, fortæller Carsten Holdum.

Annonce:

- Alternativt kan man også kontakte sin arbejdsgiver og bede om at få trukket et ekstra beløb af lønnen og få det sat ind på pensionsordningen. Der skal man være tidligere ude, nemlig senest 15. november.

Danskerne sparer op
Ifølge Carsten Holdum forventer PFA rekordmange ekstra-indbetalinger i år.

- Mange danskere gør deres økonomi op på årsbasis, og derfor er der en del, der indbetaler ekstra til pensionen i slutningen af året, fortæller økonomen.

- Vi ser også, at danskerne har rekordmange penge stående kontant, som brænder i lommen, fordi bankerne har indført minusrenter.

- Det skyldes, at vi generelt er midt i en opsparingstrend, hvor vi forbruger lidt mindre. Men især også, at der har været corona, og så har man brugt færre penge, slutter han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Der er ingen grænser for TV 2’s mangel på tillid til egne seeres åndsevner
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: