Slå paraplyen sammen: Sommervejr på vej

Efter en ustabil grundlovsdag og weekend bliver vejret bedre – formentligt med høje temperaturer næste weekend

Slå paraplyen sammen: Sommervejr på vej

Det gode vejr, der i i pinsen fik danskerne til at vælte udenfor, som her ved Nordhavn i København, kan snart vende tilbage.

Danskerne er grundlovsdag vågnet op til sjaskvåde græsplæner.

- For i går sidst på dagen og i nat kom et system med betydelige mængder nedbør ind over landet. Det gav en især meget regn i den sydvestlige og vestlige del af landet, altså Midtjylland og Vestjylland, som fik op mod 43 mm regn, altså kraftig regn, fortæller vagthavende meteorolog hos DMI, Lars Henriksen

De østlige og nordlige egne fik også en del vand, om end noget mindre end Midt-og Vestjylland.

Især Vestjylland får også i dag regn, og resten af landet ligeledes byger, og det fugtige vejr fortsætter over weekenden, forudsiger DMI.

- Men så begynder vejret at stabilisere sig, lover Lars Henriksen.

- Prognoserne, som er ret sikre, siger, at det kan gå hen og blive sommerligt midt og sidst i næste uge. Stadig lidt ustabilt, men med temperaturer på op til 22 grader sidst på ugen, og det kan være, det bliver lidt varmere end det. Så ja; Det bliver igen varmere. Vejrmæssigt bliver næste weekend bliver en kontrast til den weekend, vi har i vente nu. Det er vi ret sikre på, siger Henriksen.

Året til dato har i øvrigt været nedbørsmæssigt noget svingende. I februar fik vi eksempelvis massive 135 mm regn mod normalt 43 mm. Maj var til gengæld tør med 31 mm regn mod normalt 59 mm.