Slået igen: De er verdens lykkeligste folk

Danmark er i år rykket op på en andenplads på listen over de lykkeligste lande i verden, lyder det i en ny rapport fra FN

Finnerne er igen verdens lykkeligste folkefærd. Foto: Ida Munch
Finnerne er igen verdens lykkeligste folkefærd. Foto: Ida Munch

For tredje år i træk må danskerne se sig slået i kampen om at have den lykkeligste befolkning i verden.

Den titel er Danmark ellers i flere omgange løbet med. Det er dog ikke sket, at FN i sin årlige 'World Happiness Report' har placeret Danmarks små seks millioner indbyggere på førstepladsen siden 2016.

Det samme gør sig gældende i år. Sidste år ragede finnerne tronen til sig, og den har de sat sig tungt i. Det er nemlig også Finland, der løber med hæderen i den netop udgivet rapport fra FN for 2019.

Danmark er dog rykket op på andenpladsen, som er genvundet fra vores skandinaviske brødre i Norge, der sidste år vippede danskerne ned på en tredjeplads.

Artiklen fortsætter under billedet ...


Velfærd et tema
Det globale initiativ for at finde det lykkeligste folkefærd i verden blev lanceret af FN i 2012. Det har til formål at promovere lighed og tillid.

Hver rapport indeholder opdaterede evalueringer på en række særlige emner, der graver dybere ind i velfærdens viden og lykke i bestemte lande og regioner, lyder det blandt andet i FN-rapporten.

'Ofte er der et centralt tema. I år fokuserer vi på lykke og samfund: hvordan lykken har ændret sig i løbet af de sidste dusin år, og hvordan informationsteknologi, styring og sociale normer påvirker samfundene', lyder det i rapporten.

Listen rangerer i alt 156 lande efter det såkaldte niveau af lykke ud fra parametre som forventet levetid, velstand, social kapital samt generel tiltro til myndigheder og graden af korruption.

Norden i top
Generelt toppes listen af nordeuropæiske lande, hvor især Skandinavien placerer sig højt. Det samme gør sig gældende i 2019. Efter Finland, Danmark og Norge finder man Island på fjerdepladsen, mens Sverige dog må tage til takke med en syvneplads.

Danmark har ligget helt i top flere gange. Det skete både i 2013 og 2016.

Årets opgørelse er baseret på svar, der er indsamlet mellem 2016 og 2018.

Her er folk blevet bedt om at svare, hvor godt deres liv er på en skala fra 0 til 10. Det fremgår af rapporten.

0 står for det værst tænkelige liv, mens 10 står for det bedst tænkelige liv.

For Danmark lyder den gennemsnitlige score på 7,600. For Finland, der topper listen, lyder gennemsnittet på 7,769

Top ti over lykkeligste folk i verden

Igen i år scorer Danmark højt på at have en af verdens lykkeligste befolkning. Førstepladsen går dog for andet år i træk til Finland.

Her er de ti lykkeligste folkefærd i verden:

1. Finland

2. Danmark

3. Norge

4. Island

5. Holland

6. Schweiz

7. Sverige

8. New Zealand

9. Canada

10. Østrig

Her er verdens bedste byer

Her giver de den mest gas på lagnerne

Nordmændene driller: 'H.C. Andersen vil have sit eventyr tilbage'