Annonce:
Annonce:

Slår alle rekorder: Her ELSKER de varmen

Det gode maj-vejr kunne mærkes på bundlinjen hos Carlsberg, som kunne notere sig det bedste maj-salg i 10 år

Holder vejret? Blive klogere på sommervejret her
Annonce:
Følg Samfund

En kold pilsner i den varme maj-sol var en for stor fristelse for mange af os.

I hvert fald kan Carlsberg rapportere om det bedste øl-salg i maj måned set over de sidste ti år.

Rekorden hænger tæt sammen med det gode vejr, der ramte det danske land i maj måned, men Ishockey-VM i Herning fik også ølsalget til at flyde.

'Det gode salg er specielt drevet af restauratører, som åbner op med udeservering, kombineret med store events i 2018 som VM i ishockey', oplyser fra Morten Boye, der er marketingdirektør i Carlsberg Danmark, i en mail til Ekstra Bladet.

Mere end øl
Det er ikke kun fadøl, der er med til at give Carlsberg den bedste måned i ti år. Maj-vejret har gjort det muligt for danskerne at opholde sig mere ude, end de normalt gør, og det øger også salget i supermarkeder og kiosker.

Annonce:

'Kigger vi på salget i supermarkeder og kiosker, så flytter en så varm sommermåned en god del af salget på tværs af kategorier, fordi godt vejr øger antallet af situationer, hvor drikkevarer nydes', skriver Morten Boye.

I 7/Eleven mærker man også danskernes øgede trang til øl, når vejret bliver godt. Kæden solgte 30 procent mere is og kolde drikke sammenlignet med maj sidste år.

- Alt, hvad folk har kunnet køle sig ned på, er blevet revet væk, siger Commercial Director hos 7-Eleven, Morten Vedel.

Festivalgæster helt vilde i varmen: Den gør en liderlig

Håber på bedre vejr
At is-salget også flyver derudaf kan man nikke genkendende til hos Paradis-is. Aldrig før har man solgt så meget is i maj måned.

- Vi havde den klart bedste maj måned nogensinde, både på kædeplan og individuel butiksplan. Sammenlagt solgte vi cirka 1 million kugler is i maj måned, oplyser Commercial Director i Paradis-is, Søren Falck Hansen, til Ekstra Bladet.

Hos Carlsberg ser man frem mod de kommende sommermåneder, som bliver særdeles vigtige for årets omsætning.

Annonce:

'Det må gerne blive varmere end i dag. Især juni er en vigtig måned for Carlsberg i Danmark, fordi festivalsæsonen går i gang nu. Det er bare sjovere for alle, både Tuborg, festivalerne og gæsterne, når vejret er godt. Det samme gælder, når landsholdet spiller første kamp lørdag', oplyser Morten Boye.

Hos 7/Eleven håber man også på godt vejr, men er samtidig klar over, at en regnfuld måned kan sætte den gode start over styr.

- Når jeg kigger på de prognoser, der er nu, så får vi den bedste sommer salgsmæssigt. Lige så snart folk er ude på gade, får det stor betydning for vores salg, men hvis sommeren regner væk, så kan maj måned meget hurtigt blive sat over styr.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: