Slår Einstein og Hawking: 11-årig med højeste IQ nogensinde

Pigen fortæller, at hun er chokeret over, at hun scorede det maksimale i Mensas IQ-test

Den 11-årige pige er nu optaget i Mensa. Privatfoto
Den 11-årige pige er nu optaget i Mensa. Privatfoto

11-årige Tara Sharifi fra Storbritannien har givetvis en meget lys fremtid foran sig

Pigen fra den engelske by Aylesbury tog i sidste måned en IQ-test, og der scorede hun det højeste resultat nogensinde registreret.

Med en IQ på 162 kan Tara, der stadig går i skole, bryste sig med at være klogere end nogle af verdenshistoriens største videnskabsmænd - herunder Albert Einstein og Stephen Hawking, der begge 'kun' scorede 160 i den specifikke test.

Chokeret over resultat
Langt de fleste, der tager en IQ-test, scorer mellem 90 og 110, mens personer, som når over 140, betegnes som genier. Men selv genier kan åbenbart blive overrasket.

- Jeg var chokeret, da jeg fik resultatet – jeg havde ikke regnet med at få så god en score. Det bliver en vidunderlig mulighed at møde andre mennesker i Mensa, siger Tara Sharifi til lokalavisen Bucks Herald om det opsigtsvækkende resultat.

Pigen med iranske rødder tog IQ-testen på Oxford Universitet. Umiddelbart efter testen blev Tara Sharifi tilbudt optagelse i Mensa, hvor hun kan møde andre mennesker med høj intelligens.

Klubben tilbyder medlemskab til alle personer, som scorer over 140 i deres IQ-test. Efterfølgende var det også en glad far, der kunne lykkeønske sin datter med optagelsen i den verdensberømte klub for kloge hoveder.

- Jeg er ekstremt stolt, men meget overrasket over, hvor godt Tara klarede den. Jeg tænkte, hun ville klare det godt, da vi så tv, og hun kunne svare på matematik-spørgsmål før deltagerne.

- Jeg vidste, hun var meget klog, men jeg troede ikke, at hun ville have så høj en IQ, lyder det fra faderen Hossein Sharifi.

11-årige Tara Sharifi ønsker at forfølge en karriere inden for matematik. i Danmark har Mensa 1800 medlemmer. Den internationale forening blev stiftet i England i 1946.

439 kommentarer
Vis kommentarer