Slagter får rabat på gigantbøde: Det er stadig fuldstændig vanvittigt

Slagtermester Jens Pedersen, som har butik ved Kultorvet i København, tabte også udlændingesag i landsretten, men får bøden nedsat til 125.000 kroner

Følg Samfund

Da Jens Pedersen, bedre kendt som Jens Slagter, vågnede i morges, havde han håbet, at denne onsdag skulle blive ekstra god.

Her til formiddag faldt der nemlig dom i sagen mod ham i Østre Landsret - en dom, der kunne omstøde byrettens afgørelse om et bødeforlæg på 190.000 kroner - men slagteren fra Kultorvet fik en skuffende besked.

- Jeg har fået rabat på 65.000 kroner, men det betyder ingenting. Det er lige meget, om det er det ene beløb eller det andet, siger Jens Slagter til Ekstra Bladet. Med rabatten ryger bøden, som han har fået for brud på udlændingeloven, ned på 125.000 kroner.

Kendt slagter: Vigtigt for mig at vise, at jeg ikke er en røver

- Det er stadig fuldstændig vanvittigt, og det er et nederlag for samfundets ærlige borgere, siger han med henvisning til, at han ikke vidste, at han gjorde noget ulovligt.

Bøden skyldes, at Jens Slagter havde en udenlandsk studerende ansat, som arbejdede over de tilladte 15 timer om ugen. Begrænsningen på arbejdstimer skyldtes, at den studerende kun var på et såkaldt studievisum - men de regler kendte Jens Slagter ikke.

Efter giga-bøde: Kendt slagter fik 1000 kroner i drikkepenge

- Jeg tjekkede hans opholdstilladelse, jeg skrev ansættelseskontrakt, oprettede ham i lønsystemet. Jeg havde ingen idé om, at jeg gjorde noget galt, fortalte Jens Petersen i byretten.

- Jeg har på ingen måde haft en økonomisk fordel ved at lade ham arbejde mere end tilladt. Jeg anede simpelthen ikke, at jeg gjorde noget forkert, forklarede han videre.

Gigantbøde til slagter forarger: - Det er helt i hegnet

Alligevel valgte landsretten altså - ligesom byretten - at idømme Jens Slagter en klækkelig bøde for hans brud på loven. En sag, han selv har kaldt 'en menneskelig fejl', og som lynhurtigt fik rigtig mange til at bakke op om den lille slagterforretnings kamp mod systemet.

- Jeg er meget skuffet, og jeg bliver vred på samfundet, når sådan noget sker. For mig handler det her om, at der er nogle veluddannede djøf'ere, der burde have talt sammen og kommunikeret videre til mig, at jeg begik en fejl, siger Jens Slagter.

Slagter kæmper mod gigantbøde: 'Det er en menneskelig fejl'

Han tilføjer, at den eneste grund til, at han blev 'taget', var, at han selv opgav den studerendes timer til Skat i den tro, at alt foregik efter reglerne.

- Så nu drikker vi gravøl og sætter flaget på halvt i butikken, siger slagteren, der dog har overskud til at grine lidt i en ellers frustrerende situation.

Sammen med sin advokat vil han nu læse dommen igennem og overveje, om sagen - som han kalder principiel - kan tages helt til Højesteret.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT