Slagter Jens deler gratis ged ud: En smagsprøve på retssystemet

I dag blev slagtermester Jens Pedersen idømt en bøde på 125.000 kroner i Landsretten. Som en protest imod dommen delte han derfor grillet gedekød ud foran slagterbutikken på Kultorvet

- Jeg er sur, og jeg er ked af det.

Sådan lød det fra Jens Pedersen, bedre kendt som Slagter Jens, efter han i dag modtog dommen fra landsretten. Her blev han dømt til stadig at skulle betale 125.000 kroner i bøde.

Selvom bøden blev sat ned fra 190.000 kroner, som byretten ellers havde dømt, så var slagtermesteren stadig meget skuffet over udfaldet.

Jens Slagter fik rabat på sin kæmpebøde i landsretten, men er fortsat ikke tilfreds. (Foto: Jens Dresling) Samfund Slagter får rabat på gigantbøde: Det er stadig fuldstændig vanvittigt

- Man kan sige, at det viser, at byretten i hvert fald tog fejl. Men jeg mener stadig, at en frifindelse ville have været på sin plads, siger han.


Hør Slagter Jens' syn på dommen

Bøden skyldes, at slagteren havde en udenlandsk studerende ansat, som arbejdede over de tilladte 15 timer om ugen. Begrænsningen på arbejdstimer skyldtes, at den studerende kun var på et såkaldt studievisum. De regler kendte Jens Pedersen dog ikke. 

Slagter Jens Petersen fik sidste år en bøde på 190.000 kroner i Københavns Byret. Nu kører ankesagen ved Østre Landsret. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen) Samfund Kendt slagter: Vigtigt for mig at vise, at jeg ikke er en røver

I hans butik på Kultorvet blev afgørelsen fordøjet på munter vis. Her blev der tændt op i grillen foran butikken, og sammen med medarbejderne delte han herefter grillet ged ud til de forbigående.

- Det symboliserer, at der er gået ged i det danske retssystem. Havde vi vundet, ville det have symboliseret, at så var den ged barberet, forklarer Slagter Jens.

Se, hvordan uddelingen gik, i klippet over artiklen!

0 kommentarer
Vis kommentarer