Slap nådigt fra stormen - men nu kommer vandmasserne

Blæsten i nat gav ikke problemer - men flere politikredse er nu i forhøjet alarmberedskab på grund af stigende vandstand i de indre farvande

Se Hovedstadens Beredskab inddæmme Dragør Museum med watertubes, før den forventede oversvømmelse. Video: Local Eyes

Tidligt onsdag morgen ser det ud som om, at danskerne i første omgang slap nådigt fra den voldsomme storm.

En rundringning til flere politikredse viser, at det kraftige blæsevejr ikke har givet anledning til de store problemer. Men efter stormen forventes store vand-masser i de indre farvande at give voldsomme problemer i løbet af onsdag eftermiddag og aften.

Flere politikredse er således i forhøjet beredskab.

Vandet forventes at stige til 1.20-1.80 meter over dagligt vande.

Et af de steder, hvor vandet forventes at give problemer senere onsdag, er i det sydfynske øhav. Også Sønderborg, Aabenraa og Haderslev kan blive ramt.

Faren er ikke overstået
- Vi har ikke haft et eneste problem eller opkald i løbet af natten på grund af blæsevejret. Men nu kommer vandet og vi er i allerhøjeste beredskab. Så faren er ikke overstået. Det er dog begrænset, hvor meget vi kan gøre for at stoppe vandet, siger vagtchef Thomas Bentsen fra Fyns Politi til Ekstra Bladet.

Ifølge vagtchefen er det især Fåborg, som risikerer at blive ramt af vandmasserne.

- Men der kan også komme problemer i Assens, Svendborg og på Langeland og Ærø. Alle disse byer er også i farezonen. Jeg kan kun opfordre folk til at sikre sig bedst muligt, lyder det fra vagtchefen.

Forventer problemer
Heller ikke hos Sydsjællands og Lolland-Falsters politi har man i nattens løb mærket meget til stormen.

- Vi har ikke haft problemer endnu på grund af stormen. Men vi forventer, at de kommer i forbindelse med den forhøjede vandstand senere onsdag, lyder det fra vagtchefen.

Vagtchef hos Københavns Politi, Lars Vestervig, oplyser, at stormen ikke har skabt problemer i hovedstaden i nat.

- Vi har heller ikke noget forhøjet beredskab her på politigården onsdag morgen. Men vi har lagt planer for, hvad vi gør, hvis vandet stiger senere på dagen, lyder det fra vagtchefen.

Hovedstadens Beredskab har blandt andet sikret et område omkring Dragør mod vandet.

Vi ser tiden an
Hos Syd og Sønderjyllands Politi har der været et enkelt væltet vejtræ.

- Og så er en gammel husmur blæst omkuld. Ellers har der ikke været noget. Nu ser vi tiden an i forhold til det kommende vand og hvad det vil føre med sig i Haderslev, Sønderborg og Aabenraa, siger vagtchef Henrik Sønderskov til Ekstra Bladet.

Kilde: DMI
Kilde: DMI
 

I Nordjylland har det kraftige blæsevejr ikke givet problemer overhovedet.

- Intet at melde herfra. Vi har ikke oplevet noget på grund af stormen og vi er heller ikke i forhøjet beredskab, oplyser vagtchef Bruno Brix.

I Midt og Vestjylland har der været enkelte væltede træer.

- Vi har intet forhøjet beredskab, da vi ikke forventer at vandet vil give problemer i vores politikreds, siger vagtchef Carsten Henriksen.

Tæt på orkan i Thyborøn
Vagthavende meteorolog hos DMI, Thyge Rasmussen, fortæller at den kraftige blæst som forventet primært ramte den jyske vestkyst.

- Thyborøn var tæt på orkan i enkelte vindstød. Stormen har helt klart været værst langs vestkysten. Blæsten er taget noget af inde i landet. Men det trækker fortsat op til til problemer i de indre danske farvande på grund af den forhøjede vandstand.

Ved Højer forventes vandet at stige til 2,65 over dagligt vande ved sekstiden onsdag morgen. I Lillebælt og Østersøen kan vandet stige helt op til 1.80 meter over dagligt vande, siger meteorologen til Ekstra Bladet.

 

6 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere