Sluk for streamingen: For meget tv skader din hjerne

Hvis du som teenager har set mere end tre timers tv om dagen, kan det skade din hjerne, når du bliver midaldrende. Resultaterne stammer fra amerikanske forskere

Det kan være fristende at smække benene op i sofaen, tænde for Netflix og sluge den ene times tv efter den anden.

Men det fristende scenarium kan være skadeligt - især for teenagere. Det har en række forskere fra University of California slået fast ved at undersøge mere end 3.000 voksne gennem 25 år, skriver Daily Mail.

Deltagerne i undersøgelsen var mellem 18 og 30 år, da forskningen begyndte, og deres fysiske aktivitet samt deres vaner i forhold til at se tv er blevet optaget gennem talrige besøg. Ved undersøgelsens afslutning blev de vurderet i en række tests, der skulle måle forskellige parametre i forhold til, hvordan de brugte deres hjerne.

(Foto: All Over) Sundhed Tv-underholdning virker mod stress

Forskerne fandt frem til, at der var en stor sammenhæng mellem det antal timer, man brugte foran tv'et og en langsom hjerne. Resultatet var tydeligst hos dem, der så meget tv og ikke var særlig fysisk aktive.

For de deltagere, som så mere end tre timers tv om dagen og var fysisk inaktive, var der dobbelt så stor sandsynlighed for, at deres hjerne ville blive stemplet som langsom, når de er midaldrende.

Forskerne er bekymrede over undersøgelsens resultater, specielt fordi så mange unge mennesker i dag bruger timevis foran en computer eller en tv-skærm, hvor de ikke er fysisk aktive.

Når du langgaber foran TV, så får du lyst til at gå om bord i de søde sager, viser undersøgelsen. (Arkivfoto: Anniken Mohr, Polfoto) Samfund Trist tv kan gøre dig tykkere

28 kommentarer
Vis kommentarer