Sluser skal sikre hurtig id-kontrol af rejsende til Sverige

DSB forventer, at det bliver stille og roligt, når alle rejsende til Sverige fra mandag skal vise billed-id

Seks minutter over midnat 4. januar er det slut med at rejse med tog fra Danmark til Sverige uden at vise id.

Her kører det første tog nemlig fra Københavns Lufthavn til Malmø i Sverige, efter at den svenske lov om det såkaldte transportøransvar træder i kraft. Loven pålægger transportører, såsom DSB, at tjekke de rejsendes id.

Helt konkret betyder det for de togrejsende til Sverige, at de skal gennem en sluse i Københavns Lufthavn, hvor de får tjekket deres billed-id, inden de får lov til at stige på toget.

I alt vil der være 34 sluser, og der vil være fem steder i lufthavnen, hvor man kan komme til perron 1, som alle tog afgår fra.

Det vil særligt være i perioden fra 16 til 18, at de rejsende kan forvente travlhed, fortæller DSB's informationschef Tony Bispeskov. Han forventer dog, at alt vil forløbe stille og roligt.

- Det er særligt, når der er mange mennesker, at vi kan se, hvordan hele setuppet er gearet til det. Med sluserne vil vi kunne håndtere flere tusinde mennesker i timen, og det forventer vi, selv om vi på forhånd ikke kan vide, hvor mange rejsende der bliver, lyder det fra Tony Bispeskov.

- Vi er så klar, som vi føler, vi kan være. Hvis der skulle opstå en situation, hvor vi bliver nødt til at korrigere, fordi vi er blevet klogere eller har fået noget erfaring, så indretter vi os løbende, så vi kan gøre det bedst muligt, siger han til Ritzau.

Det vil dog ikke være DSB's egne folk, der kommer til at stå for selve id-kontrollen, men det private vagtværn Securitas. Ifølge TV 2 har vagtværnet afsat 150 personer til at håndtere kontrollen.

Det har ikke været muligt for Ritzau at få en kommentar fra Securitas.

41 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere