Slut med flygtningehjælp: DSB smider frivillige ud af hovedbanegården

De frivillige, som siden forrige søndag har hjulpet flygtninge på hovedbanegården i København, har forladt hovedbanegården efter ordre fra DSB

De frivillige havde en station på hovedbanegården, hvor flygtninge kunne får tøj, vand og andre fornødenheder (Foto: Jacob Andersen)
De frivillige havde en station på hovedbanegården, hvor flygtninge kunne får tøj, vand og andre fornødenheder (Foto: Jacob Andersen)

Frivillige har i fjorten dage hjulpet flygtninge, som er ankommet til Københavns Hovedbanegård. Tolke har tilbudt flygtningene mad, vand, tøj og andre fornødenheder i et afspærret område af banegården.

Men nu er det slut.

DSB er nemlig så trætte af den uro som de frivillige skaber, at de har smidt dem ud.

- De har fyldt meget i de sidste fjorten dage. Både fordi flygtningene går rundt, men også fordi de almindelige togrejsende skulle ned og se, hvad der foregik, siger forretningschef i DSB, Leif Fabrin til Ekstra Bladet.

- Nu kan vi se, at det er ved at stilne af med antallet af flygtninge som ankommer. De kommer i en mere jævn strøm end i de første dage, så nu vil vi gerne tilbage til hverdagen igen.

Ingen hjælp til flygtningene

De frivillige hjalp stadig nyankomne flygtninge, da Ekstra Bladets udsendte var til stede på hovedbanegården fredag formiddag. Men det er slut nu, for Leif Fabrin fortæller, at DSB ikke vil tilbyde ekstraordinær hjælp til flygtningene, nu hvor de frivillige er væk.

- Vi oplever, at mange af de ting som blev afleveret til flygtningene, dem var er der ikke efterspørgsel på. Vi tilkalder selvfølgelig en læge, hvis folk er syge, men det ville vi også gøre for almindelige rejsende, siger han til Ekstra Bladet.

Leif Fabrin bekræfter overfor Ekstra Bladet, at alle frivillige har forladt hovedbanegården, og at det afspærrede område er ryddet.