Slut med 'jul': Præst vil droppe ordet

En nordirsk præst mener, at ordet 'Christmas' - altså 'jul' - har mistet sin betydning, og derfor bør kirken droppe ordet fuldstændig

Den hellige 'jul' er blevet kommerciel, hvis man spørger den nordirske præst. Foto: AP
Den hellige 'jul' er blevet kommerciel, hvis man spørger den nordirske præst. Foto: AP

Kirken er nødt til at acceptere, at den har tabt 'julen' og bør derfor opgive ordet fuldstændig. I hvert fald hvis det står til den katolske præst fra Nordirland Fader Desmond O'Donnell. Ordet 'Christmas' - jul - har simpelthen mistet sin hellige betydning, mener han i følge nordirske Telegraph.

- Vi er nødt til at give slip på ordet. Det er allerede blevet kapret, og vi er nødt til at anerkende og acceptere det, lyder det fra præsten, der har ansvaret i County Fermanagh.

Han mener, at ordet er blevet kommercielt. At det simpelthen er gået op i hat og briller - eller nisseøl og nissemænd, om man vil - og han forsøger derfor at redde virkeligheden for de troende og foreslår, at man i stedet finder et andet ord for den hellige højtid.

- Min opfordring er blot, at man skaber et rum for de troende, der ikke ser nogen forbindelse mellem jul og julemænd eller rensdyr, siger han til det nordiske medie og fortsætter:

- Min religiøse opfattelse af ægte jul, er - som for så mange andre - meget dyb og ægte, som den luft jeg indånder, lyder de poetiske ord fra præsten.

Kirkelige konsekvenser
På trods af sit opråb til den katolske kirke, gør Fader Desmond O'Donnell sig ikke nogen forhåbninger om, at den hellige institution rent faktisk efterlever hans ønske, men han advarer om, at det vil få konsekvenser. Moderne livsstil og sekularisering udgør en kæmpe trussel for kirken, og hvis man ikke sætter en stopper for det, vil det betyde et totalt sammenbrud, argumenterer han.

- Institutionen vil bryde sammen. Jeg har allerede set det ske rundt omkring i verden, både på Malta, i Polen og Uruguay, og det samme begynder at ske i Irland. Det er som at se den samme film igen og igen, og den protestantiske kirke kæmper også med det.

39 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere