Små og mellemstore virksomheder kan få moms tilbage

Regeringen foreslår, at den moms, de er blevet indbetalt i marts i år, vil blive tilbagebetalt. Det skal senere tilbagebetales som et rentefrit lån

Danmarks BNP kommer til at falde mellem tre og seks procent. Det fremgår at tre prognoser for dansk økonomi, som Nicolai Wammen fremlagde på et pressemøde torsdag 9. april. Video: Ritzau Scanpix.
Følg Samfund

Regeringen foreslår, at den moms, de er blevet indbetalt i marts i år, vil blive tilbagebetalt. Det vil styrke likviditeten hos virksomheder med 35 milliarder kroner.

Det oplyser finansminister Nicolai Wammen (S) på pressemøde.

Rent praktisk foregår det sådan, at de små- og mellemstore virksomheder skal gå ind på hjemmesiden virk.dk og ansøge om lån af indbetalt moms.

Lånet er rentefrit og skal betales tilbage i april 2021. 

Det siger skatteminister Morten Bødskov (S) på et pressemøde. Tiltaget skal ifølge finansminister Nicolai Wammen (S) begrænse tabene og gøre virksomhederne i stand til hurtigt at komme i gang med produktionen på den anden side af krisen.

SMVdanmark, som er erhvervsorganisation for små og mellemstore virksomheder, opfordrede tidligere torsdag til nye hjælpepakker. 

Uden ny hjælp vil det medføre en "massedød blandt selvstændige, iværksættere og små og mellemstore virksomheder", lød det fra erhvervsorganisationen.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+