Småpiger bliver ulykkelige af sociale medier

Piger bliver stressede og kede af det, når de er online hele dagen 

Følg Samfund

- Selv syvårige piger er på døgnet rundt. De har aldrig fri fra mobning, hårde krav til udseende og popularitet. De sms'er om natten, når far og mor tror, de sover, og mange bliver bundulykkelige og stressede.

Sådan advarer chefredaktør og forfatter Nina Vedel-Petersen, der i disse dage udgiver sin nye bog 'Forstå din datters verden' om piger mellem 7 og 15 års liv, skriver metroxpress.

At sociale medier i stigende grad er blevet en vigtig, men også belastende vej til social kontakt for småpigerne, genkender man hos Red Barnet og Børns Vilkår samt de to netorganisationer, Girl Talk og Kids and Media, der alle fortæller metroxpress om stigende henvendelser fra ulykkelige småpiger og deres afmægtige forældre.

-Vi får ugentlige opkald om de her problemer. At de er så små, er kommet bag på os. Derfor har vi nu været ude og tale med 1.og 2. klasser. Halvdelen i 1. klasse er på. I 2. klasse er det næsten alle, så nu går vi gang med at målrette vores hjælp også til dem, forklarer netchef Jon Lange fra Red Barnet til metroxpress.

- Selv de helt små slår øjnene op om morgenen og går på Instagram, og så kører det på tablets og smartphones herfra. De lever et parallelliv, hvor de ikke vil gå glip af noget socialt, bekræfter Anna Bjerre, indehaver af netchatten GirlTalk.

Og at passe sin popularitet er ifølge Nina Vedel-Petersen så tidskrævende, at det kan sammenlignes med et fuldtidsjob:

- Likes, følgere og delinger er altafgørende for dem. De er lige så bevidste og kalkulerende med deres image som Medina, og det stresser, uanset om man er populær eller ej, for de har aldrig fri.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time