Smart i en fart: 'Tailgatede' 95 gange over Storebæltsbroen

En 33-årig mand fra Viborg er sigtet for bedrageri efter at have passeret Storebæltsbroen 95 gange uden at betale

Det lykkedes en bilist at snyde sig over Storebæltsbroen 95 gange, inde han blev taget på fersk gerning. Foto: Thomas Borberg/Polfoto
Det lykkedes en bilist at snyde sig over Storebæltsbroen 95 gange, inde han blev taget på fersk gerning. Foto: Thomas Borberg/Polfoto

Har du en sag, vi skal gå ind i? Så kan du kontakte os på sms 1224 (alm. takst) eller på mail: 1224@eb.dk

Fra 2018 faldt prisen for at passere Storebæltsbroen med en fjerdedel.

Det var tilsyneladende ikke nok for en 33-årig mand fra Viborg.

Stjålne nummerplader
I hvert fald har han siden november sidste år og frem til maj i år kørt over Storebæltsbroen 95 gange uden at betale en eneste krone.

Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Ifølge Jens Christiansen, som er politikommissær hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, har det kunnet lade sig gøre ved hjælp af stjålne nummerplader.

Lige indtil for nylig.

Her ses Storebæltsbroens betalingsanlæg ved Korsør. Arkivfoto: Thomas Borberg/POLFOTO 112 Sneg sig over bro: Bagagerummet var spækket med tyvekoster

A/S Storebælt, der driver Storebæltsforbindelsen, har haft et øje på den nu sigtede mand, da de konstaterede en række overkørsler, som så underligt ud for dem.

- Det er en helt ekstrem situation, som vi ikke aldrig oplevet før, siger Jens Kjær Nielsen, der er chef for betalingsanlægget på Storebæltsbroen.

Sneg sig under bommen
Manden 'tailgatede', hvilket vil sige, at han sneg sig under bommen ved at holde sig tæt på den forankørende bil.

Kameraerne i de blå kortbaner ved betalingsanlægget er onsdag morgen i sving. De første bilister, som har tilmeldt sig den nye ordning er kørt igennem. Foto: Sund og Bælt Biler Nu kan du betale på en helt ny måde på Storebælt

Det er en yderst farlig disciplin, som Jens Kjær Nielsen på det stærkeste advarer imod:

- Når man gør sådan noget, så udsætter man andre for fare. Man kan være heldig at komme med, men man kan også være uheldig og få bommen i hovedet.

Snyderiet har siden ført til en anmeldelse til politiet, som med lidt held fandt frem til svindleren, der nu er sigtet for bedrageri for omkring kr. 80.000.

- Vi var så heldige, at han blev taget på fersk gerning med nummerpladerne bag i bilen, oplyser Jens Kjær Nielsen.

Den 33-årige mand fra Viborg nægter alligevel, at det skulle være ham, der står bag de mange ture, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Ekstra Bladet.

151 kommentarer
Vis kommentarer