Annonce:
Annonce:

Smart opfindelse får flaskesamlere til at forsvinde fra lufthavn

Københavns Lufthavn har indført en anordning, der holder romaer og andre ubudne gæster væk

TV: Mogens Flindt
Annonce:
Følg Samfund

Københavns Lufthavn har en periode været meget velbesøgt af romaer og andre, som samlede flasker og dåser - og optog det begrænsede antal siddepladser, som er tiltænkt flypassagererne.

Derfor har lufthavnen med to initiativer løst problemet.

Bortvises
Det ene består i, at havnevagterne bortviser folk, som opholder sig i lufthavnen længe - uden flybillet. Det sker med henvisning til, at de ikke har et relevant ærinde i lufthaven

Det andet initiativ har yderligere motiveret flaskesamlere til at blive væk.

Det har været sådan, at når man afleverer sin dåse eller flaske i én af mange Røde Kors-flaskebeholdere opstillet i bl.a. området før sikkerhedskontrollen, så gik panten til det velgørende formål.

Annonce:

Ragede panten op
Men flaskesamlerne så deres snit til at rende rundt og rage pantemballager op af beholderne, som ellers tydeligt var markeret med, at de indeholdt pant-donationer til Røde Kors.

Derfor har man nu taget initiativ til at montere nogle høje rør på beholderne, så selv ihærdige langfingrede personager ikke kan nå dem.

Ved at montere rør på affalds- og flaskebeholderne har Københavns Lufthavn forhindret blandt andre romaer i at stå og rode efter flaskepant. Foto: Mogens Flindt.
Ved at montere rør på affalds- og flaskebeholderne har Københavns Lufthavn forhindret blandt andre romaer i at stå og rode efter flaskepant. Foto: Mogens Flindt.

- Lufthavnen ønsker at samarbejde med en hjælpeorganisation, så indsamlet flaskepant kan bruges til at hjælpe mennesker i nød. Samtidig sikre vi et ordentlig genbrug, og det er jo godt for  miljøet, siger lufthavnens seniorrådgiver Lars Lemche.

Færre pantsamlere
- Men det var svært i starten, da flaskebeholderne meget ofte blev tømt. Men efter, vi fik monteret de høje rør på flaskebeholderne, kan vi se, at antallet af pantsamlere er faldet ganske markant. Det er i al sin enkelhed en meget simpel løsning, der har vist sig at virke. Pantsamlerne har trods alt ikke så lange arme, siger han.

Annonce:

Så nu tilfalder flaskepanten atter Røde Kors, som bruger donationerne til at hjælpe mennesker i nød i områder, der er ramt af krig eller katastrofer.

Også 7-Eleven i Danmark har også indført en fysisk anordning, som skal forhindre romaer i at tage ophold.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: