Smart! Populære supermarkeder indfører mobilbetaling

Kvickly, Brugsen, Fakta og Irma er klar til betaling med dankort på mobilen fra efteråret

Det er allerede muligt at betale med MobilePay i konkurrenten Dansk Supermarkeds butikker. (Foto: Claus Sjödin, Dansk Supermarked.)
Det er allerede muligt at betale med MobilePay i konkurrenten Dansk Supermarkeds butikker. (Foto: Claus Sjödin, Dansk Supermarked.)

Fra efteråret kan kunderne i de 1200 Kvickly-, SuperBrugsen-, Dagli´Brugsen-, Fakta- og Irma-butikker kunne betlae med deres mobiltelefonen i stedet for at finde dankortet frem.

Nets, der står for dankortsystemet, indgår nemlig aftale om mobilbetaling i Coops butikker, oplyser parterne i en pressemeddelelse.

- Det er en fremsynet aftale, der er indgået. Den vil gøre det lettere for vores kunder at handle i vores butikker. Samtidig kan vi gøre klar til næste trin, hvor vi vil kombinere mobilen med medlemskabet af Coop, siger koncerndirektør Jan Madsen, Coop, i meddelelsen.

Digital tegnebog
Til efteråret kan danskerne lægge sit dankort over på mobilen i en såkaldt digital tegnebog. På den måde vil det være muligt at betale i butikker, heriblandt Coops, med mobiltelefonen. Man skal blot holde telefonen hen til terminalen, og er beløbet over 200 kroner, vil du blive bedt om at indtaste en pinkode.

- Forbrugerne forventer at kunne betale med dankort, også når det bliver tilgængeligt på mobilen, uanset hvor de skal betale, siger Asger Hattel, koncerndirektør i Nets, i meddelelsen.

Der er ikke nogen, som bliver snydt, når betalingen i butikkerne bliver nemmere. Det er alle typer smartphones, som kommer til at fungere med det nye system.

- Denne aftale er derfor et vigtigt skridt på vejen for os i forhold til at forberede dansk detailhandel til at tage imod dankort på mobilen.

32 kommentarer
Vis kommentarer