Smart trick: Find ud af om du selv lugter, eller om det er de andre

Der findes en genial enkel metode til at finde ud af, om det er dig selv, der stinker af armsved, eller om det er alle de andre

Nu kommer sommervarmen, hvor man ofte sveder under armene. Men er det mig, der lugter af sved, eller er det de andre? (Foto: Colourbox)
Nu kommer sommervarmen, hvor man ofte sveder under armene. Men er det mig, der lugter af sved, eller er det de andre? (Foto: Colourbox)

Nu nærmer vi os med hastige skridt sommervarmen med alle den glæder, en frisk dukkert i det svalende hav, solbad på en grøn græsplæne og smukke lyse sommernætter.

Men der er altså også nogle enkelte negative ting, der følger med varmen. Sommertiden er nemlig også den periode, hvor man sveder mest. Og der kan være perioder, hvor man lugter mere af 'lort' end af 'lagkage'. Eller perioder, hvor armsveden er så harsk, at man bliver helt beruset af den - på den dårlige måde.

Og når du f.eks. er mødt op på dit arbejde på en rigtig varm og travl sommerdag kan der være så mange stinkende lugte, at du ind i mellem kan være i tvivl, om det er dig selv, der trænger til en omgang vand og sæbe, eller om det bare er nogle af de andre, der stinker helt forfærdeligt.

Men det er der altså gode råd til at finde ud af. 

Et hemmeligt snif under armene
De fleste har prøvet lige at løfte armene og snuse lidt til sig selv for at lugte, om den er helt gal. Men det er faktisk ikke en metode, der er 100 procent vandæt.

Ifølge mediet Lifehacker, der har offentliggjort en længere dybdegående artikel om menneskets forskellige lugte, fremkommer det nemlig, at din egen lugtesans lukker mere eller mindre ned, når den er blevet bombarderet med dårlige lugte fra dig selv gennem længere tid.  Eksperten Patrick Allen forklarer, at det er en slags forsvarsmekanisme, der selv sættes i gang af kroppen.

- Helt enkelt kan man sige, at din næse mister lugtesansen til din egen stank, således at man ikke bliver vanvittig.

Duften af kaffe er genial
Men heldigvis har Patrick Allen et rigtigt godt råd til genetablere lugtesansen, når det handler om ens egen stank.

Og her nævner Patrick Allen et genialt enkelt trick. Det handler nemlig blot om at få fat i noget kaffe og så stikke næsen tæt på kaffebønnerne og lugte til dem. Kaffe har nemlig en meget distinkt og særlig lugt, der er rigtig god til at genetablere din normale lugtesans, hvis den har lukket sig helt ned, fordi den har været tvunget til at lugte til dig selv hele dagen.

Og når først du har sniffet til kaffen eller kaffebønnen, kan du ifølge Patrick Allen tage et lille hurtigt hemmeligt snif under dine egne arme, og så vil du med sikkerhed kunne lugte, om du selv trænger til en omgang vand og sæbe.

Du skal blot lugte til lidt kaffe eller lidt kaffebønner, så kan du igen lugte, om du selv har ildelugtende armsved.(foto: Colourbox)
Du skal blot lugte til lidt kaffe eller lidt kaffebønner, så kan du igen lugte, om du selv har ildelugtende armsved.(foto: Colourbox)