Smart-TV optager din snak i stuen

Har du et smart-TV fra Samsung, skal du være klar over, at det koreanske firma optager og deler alt det, der sker i din stue

Samsungs smart-TV kan optage mere end du umiddelbart går og tror.
Samsungs smart-TV kan optage mere end du umiddelbart går og tror.

Ude er godt, men hjemme er bedst. For de fleste repræsenterer hjemmets fire vægge en tryg zone. Ting man holder igen med ude, kan man typisk lufte derhjemme. Bare ikke hvis du har et smart-TV fra Samsung.

Den koreanske it-gigant har nemlig vedlagt en ret interessant og særdeles skræmmende information i manualen til deres smart-TV, som har stemmegenkendelse. Det betyder, at du kan tale med dit fjernsyn, der til gengæld kan filme og optage hvad der sker i din stue, skriver Techcrunch.

- Vær venligst opmærksom på, at de ting du siger, personlige eller andre private ting, er blandt det, som vi optager og sender videre til en tredjepart via stemmegenkendelsesprogrammet, skriver Samsung i smart-TV-manualerne.

Her er teksten fra den engelske manual.
Her er teksten fra den engelske manual.
 

Det vil altså sige, at alt det information du giver dit TV, vil blive delt med et firma, der ikke er Samsung. (tredjepart, red.)

Samsung-eksemplet er blot det seneste i rækken af privatlivsrelaterede nyheder vedrørende fjernsyn med smart-TV. De fleste fabrikanter tvinger sine kunder til at acceptere, at informationer fra fjernsynet vil blive delt med andre parter. Det være sig informationer om reklamer, optagelser, vaner og andet.

Samsung tilbyder da også en løsning på problemet. Du kan slå funktionen fra og tage TV’et af dit hjemmenetværk. Til gengæld mister du så hovedparten af fjernsynets funktioner.

Wi-fi erstatter SIM-kort og mobilabonnement

Ekstra Bladet været i kontakt med Samsungs danske presseafdeling, som ligger i Sverige.

Ifølge en PR-medarbejder arbejder Samsung på at indsamle informationer omkring historien.

I samme meddelelse skriver Samsung, at firmaet følger industriens standarder for data-sikkerhed.

Derudover forklarer Samsung, at man bare kan slå WIFI fra på TV’et, lige som man ikke behøver at bruge stemmefunktionen.

Samsung skriver videre, at de ikke holder på den data, som de modtager, ligesom de hævder, at de ikke sælger den personlige data videre.

- Hvis en forbruger siger ja til at bruge funktionen, vil det indsamlede data blive sendt til en server, hvor en tredjepart kan lave søgninger på sætninger og kommandoer. Bagefter vil alt data blive sendt tilbage til fjernsynet. Har du spørgsmål, kan du kontakte Samsung på 70701970.

Altså. Dit Samsung-smart-TV kan optage, hvad der sker i din stue. De sender det videre til en server, hvor andre kan komme til. Men bare rolig. Samsung lover, at de ikke sælger data videre til andre, ligesom du bare kan lade være med at bruge alle fjernsynets funktioner.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri