Annoncørbetalt indhold | Hvad er Annoncørbetalt indhold?

Smartphone eller sex? Se, hvad danskerne helst vil undvære

 

Så mange danskere vil hellere have deres telefon end sex

Der er stor forskel mellem mænd og kvinder, når det kommer til valget mellem sex og mobilen

Det er ingen hemmelighed, at mange danskere har et tæt forhold til deres smartphone, og tanken om at undvære mobilen kan ligefrem skabe panikangst hos en del.

Men at den ligefrem skulle være vigtigere for mange af os end sex, kommer nok bag på en del.

For selv om det måske virker oplagt, at man hellere vil have sex end tjekke mobilen, så vil de fleste danskere faktisk hellere undvære sex, hvis de skulle vælge mellem de to.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af YouGov på vegne af kondomproducenten RFSU.

Her er en lang række danskere blevet spurgt, om de helst ville gå en måned uden sex eller uden deres smartphone. Tæt på halvdelen, 46 procent svarer, at de helst vil undvære sex, mens 37 procent ville vælge at lægge mobilen i skuffen. 17 procent svarer ’ved ikke.’

Vil du helst undvære din smartphone eller sex i en måned?

 

 

 

 

 

Så mange kvinder foretrækker mobilen fremfor sex

Undersøgelsen viser tydeligt, at det primært er kvinder, der er mest villige til at opgive sex fremfor mobilen. Hele 60 procent at kvinderne ville foretrække at have mobilen mellem hænderne fremfor en sexpartner, mens 22 procent svarer, at de helst vil undvære sex. 18 procent ved ikke.

Mændene ser ikke ud til at være lige så afhængige af deres mobiler, for her er det kun 33 procent, der helst vil undvære sex, mens 51 procent hellere vil undvære telefonen, mens 16 procent svarer ved ikke.

Det er særligt de unge, der hellere vil undvære sex end deres telefon. Mens godt seks ud af ti unge mellem 16 og 24 år ville foretrække at gå en måned uden sex, så falder andelen støt med alderen, og blandt de 50-64-årige, er det blot godt tre ud af ti, der hellere vil have mobilen end sex.

Kønssygdomme

Det er primært for at undgå kønssygdomme, at de unge i stigende grad beskytter sig med kondom, og det er der også god grund til. Antallet er nye tilfælde af klamydia er rekordhøjt i disse år, og kondom er fortsat den eneste form for prævention, der sikrer mod både kønssygdomme og uønsket graviditet. Og noget tyder på, at det er blevet cool at bruge kondom. For en ting er, at flere unge bruger gummi, noget andet er, hvad de tænker om det. Det har man også undersøgt, og det viser sig, at ’ansvarlig’ er det karaktertræk, de fleste vil sætte på den person, der i kampens hede foreslår at bruge kondom.

Flere bruger kondom

Nu behøver vi heldigvis ikke vælge mellem sex og vores mobiler, og danskerne har da også generelt ret godt gang i sexlivet. Mere end seks ud af ti voksne danskere har således haft sex inden for de sidste fire uger. Og så er vi blevet bedre til at bruge kondom.

Siden 2016 er andelen af unge i Norden mellem 25 og 34 år, der bruger kondom første gang, de er sammen med en ny partner, steget fra 42 til 48 procent, viser tal fra en stor undersøgelse foretaget af kondomproducenten RFSU.

Louise ”Twerk Queen” dyrker sikker sex

Så når du nu heldigvis ikke behøver at vælge mellem din mobil og sex, kan du jo overveje, at vælge at være ansvarlig næste gang, du hopper i seng med en ny partner. Det er i hvert fald budskabet fra Louise ”Twerk Queen” Kjølsen, som du kan se fortælle om sit forhold til kondomer i videoen.

Se ”Twerk Queen” videoen her.

#Dearcondom

Kendte personer fra de nordiske lande smider tøjet for en god sag!

Det sker i kampagnen #dearcondom, som er et RFSU initiativ, der
stiller skarpt på kondomet og vores komplicerede forhold til det.

I filmen kan man blandt andet se den norske skuespiller Josefine Pettersen, som
spillede Noora i SKAM og den svenske thaiboxer Sanny Dahlbeck rulle rundt og
boltre sig på en eng. Den danske kropsaktivist Twerk Queen Louise bevæger sensuelt
hofterne på dansegulvet, fotografen og kunstneren Arvida Byström har sex
med to mænd, og sangeren Peg Parnevik finder den hurtige kærlighed midt på
festivalpladsen.

Du kan se filmen øverst i artiklen eller på https://www.dearcondom.org/dk

Kilder:
Ugeskrift for Læger og RFSU.

Artiklen er sponseret af RFSU.