Smed Apple computer til 1,3 million til genbrug

Genbrugscenter efterlyser den mystiske donor, fordi man gerne vil give hende halvdelen af fortjenesten

Et genbrugscenter i Californien leder efter den kvinde, som afleverede en Apple 1 computer som denne. Den viste sig at være et samlerobjekt til 1,35 millioner kroner. (Arkivfoto: AP/Bonhams)
Et genbrugscenter i Californien leder efter den kvinde, som afleverede en Apple 1 computer som denne. Den viste sig at være et samlerobjekt til 1,35 millioner kroner. (Arkivfoto: AP/Bonhams)

Et genbrugscenter i Californien efterlyser en kvinde, som afleverede en gammel Apple computer til 1,35 millioner kroner.

Computeren er et samlerobjekt, fordi den er én af blot 200 af den første generation af Apple computere, som firmaets grundlægger, Steve Jobs, samlede sammen med Steve Wozniak og Ron Wayne i 1976. Den er cirka 200.000 dollars værd.

- Vi troede næsten ikke vores egne øjne. Vi troede, det var en kopi, fortæller Victor Gichun, vicepræsident ved Clean Bay Area genbrugscenteret til avisen San Jose Mercury News.

Kvinden havde været ved at rydde op i sin garage efter sin mands død et par måneder tidligere. Hun afleverede flere kasser med elektronik på en fredag lige før lukketid, husker han.

- Hun sagde, 'Jeg vil gerne af med det her, så jeg kan få ryddet op i min garage,' siger Victor Gichun.

Vil gerne dele fortjenesten
Kvinden efterlod ikke nogen kontaktinformation. Centeret havde overskud af donationer, så det var først flere uger senere, at medarbejdere opdagede, at der var en Apple 1 computer i en af kasserne.

Genbrugscenteret solgte computeren til en privat samling. Fordi man giver halvdelen af de penge, man får ind, til de originale ejere, vil centeret gerne dele fortjenesten med den mystiske donor.

Victor Gichun siger, han har ondt af kvinden, fordi hans egen mor døde i en alder af 54 år og han husker, hvor ked af det, hans far var. Derfor tænker han, at lidt ekstra kontanter måske vil hjælpe.

Historien blev først bragt i avisen lørdag, så der er endnu ingen meldinger om, hvorvidt kvinden har meldt sig.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen