Smil! I dag er en lykkelig dag

I dag kan vi for tredje gang fejre FN's officielle 'International Day of Happiness'

I dag er international lykkedag, og Danmark har sammen med nabolandene Finland og Sverige den lykkeligste befolkning i Europa. (Foto: Polfoto/Thomas Borberg)
I dag er international lykkedag, og Danmark har sammen med nabolandene Finland og Sverige den lykkeligste befolkning i Europa. (Foto: Polfoto/Thomas Borberg)

Du kan godt glæde dig til dagen i dag, for i følge FN er det en lykkelig dag.

I 2012 besluttede FN's generalforsamling sig nemlig for, at den 20. marts hvert år skal være 'International Day of Happiness'. En dag som skal bruges til at sprede lykke og tænke over, hvordan lykken kan forbedres.

Danskerne blandt de lykkeligste i Europa
Og danskerne har en god grund til at fejre den internationale lykkedag i dag. I hvert fald viser nye tal fra Eurostat, som er EUs statistikorganisation, at danskerne er blandt de lykkeligste i Europa.

Sammen med vores naboer fra Sverige og Finland indtager vi nemlig førstepladsen over lykkelige europæere. Tallene er udkommet i forbindelse med FNs internationale lykkedag.

Ifølge Meik Wiking, som er direktør for Instituttet for Lykkeforskning, er det især den danske velfærdsmodel, der holder humøret oppe hos danskerne.

- Den danske velfærdsmodel er rigtig dygtig til at reducere årsager til ekstrem ulykke, siger Meik Wiking til DR.

Giver det mening at have en lykkedag? Debatter herunder.

1 af 2 I dag er international lykkedag, og Danmark har sammen med nabolandene Finland og Sverige den lykkeligste befolkning i Europa. Foto: Niels Christensen
2 af 2 I dag er international lykkedag, og Danmark har sammen med nabolandene Finland og Sverige den lykkeligste befolkning i Europa. (Foto: Polfoto/Thomas Borberg)
13 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere