Smitte-alarm: Millionby i lockdown

De kinesiske myndigheder har taget drastiske midler i brug for at begrænse stigende coronasmitte i landet

Indbyggere i den kinesisk millionby Xi'an bliver disse dage tvunget til at skulle blive testet. Foto: STR/Ritzau Scanpix
Indbyggere i den kinesisk millionby Xi'an bliver disse dage tvunget til at skulle blive testet. Foto: STR/Ritzau Scanpix
Følg Samfund

Den kinesisk millionby Xi'an er i øjeblikket lukket ned på femte dag, efter at Kina for første gang siden pandemiens begyndelse kæmper med stigende smittetal.

Det skriver The Guardian.

Mandag blev der registreret 162 nye coronatilfælde i landet, 152 af dem var Shaanxi-provinsen, hvor byen Xi'an, der har omkring 13 millioner indbyggere, er den største by.

Det er på trods af, at landet i sidste uge lukkede byen ned, så det ikke længere er muligt at komme til eller forlade byen uden myndighedernes tilladelse.

I dele af millionbyen må indbyggerne ikke forlade deres hjem, imens i andre områder af byen må en enkelt person per husstand tage ud for at handle varer ind. 

Dårligt nyt inden Vinter-OL
Derudover har myndighederne blandt andet indført tvunget testning af indbyggere og en grundig rengøring af storbyen, hvor overflader, veje og bygninger i byen blev afsprittet. Hele 45.000 frivillige er taget til byen for at begrænse smitten.

Den stigende smitte i Kina er dårligt nyt for landet, der er i gang med at forberede sit kommende værtskab for Vinter-OL. Legene, der bliver afholdt i hovedstaden Beijing, går i gang 4. februar.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag