Smittetal på plejehjem stiger igen

Der er tirsdag bekræftet i alt 33 coronasmittede blandt borgere og personale i ældreplejen i Hjørring Kommune

På plejehjemmet Vendelbocentret, der ligger i Sindal i Hjørring Kommune, er 17 ansatte og 12 beboere blevet bekræftet smittede. Derudover er to borgere og to ansatte i hjemmeplejen blevet testet positive for coronavirus i kommunen. Foto: René Schütze/Ritzau Scanpix
På plejehjemmet Vendelbocentret, der ligger i Sindal i Hjørring Kommune, er 17 ansatte og 12 beboere blevet bekræftet smittede. Derudover er to borgere og to ansatte i hjemmeplejen blevet testet positive for coronavirus i kommunen. Foto: René Schütze/Ritzau Scanpix
Følg Samfund

Tirsdag er antallet af personer, der er bekræftet smittet med coronavirus i ældreplejen i Hjørring Kommune, steget til 33.

Det sker, efter at der på plejehjemmet Vendelbocentret i Sindal er bekræftet yderligere fire smittede blandt personalet. Dermed er i alt 17 af plejehjemmets ansatte bekræftet smittede.

Det oplyser Leif Serup, der er direktør for Sundheds-, Ældre- og Handicapforvaltningen i Hjørring Kommune.

Der er det seneste døgn ikke fundet nye smittetilfælde blandt beboerne på Vendelbocentret, hvor 12 hidtil er bekræftet smittede.

Derudover er to borgere i hjemmeplejen tirsdag konstateret smittet, og det samme er to ansatte fra en af kommunens private leverandører i hjemmeplejen.

Hjørring Kommune er den eneste af landets kommuner, hvor der har været flere end 50 nye smittetilfælde per 100.000 indbyggere den seneste uge. Det viser tal fra Statens Serum Institut.

Udbruddet af coronavirus i Hjørring Kommune fik mandag sundhedsmyndighederne til at iværksætte en lang række tiltag.

- Test af beboere på alle kommunens plejecentre starter op tirsdag, og vi forventer, at den første test kan være gennemført onsdag. De skal testes to gange i samarbejde med regionerne, siger Leif Serup.

- Derudover arbejder vi sammen med regionerne om at tilbyde test til alle borgere i hjemmeplejen. Det drejer sig cirka om 2500 personer.

Blandt de ansatte er der iværksat test af alle ansatte på de arbejdspladser, hvor der er konstateret smittede.

Men derudover vil de cirka 2000 ansatte på ældre-, sundheds- og handicapområdet blive tilbudt at blive testet en gang om ugen de næste to måneder.

Også selv om de ikke har symptomer eller er ansat på en arbejdsplads, hvor der er konstateret smitte. Testningen af denne gruppe vil foregå i samarbejde med Testcenter Danmark, oplyser Leif Serup.

I Hjørring Kommune er der også konstateret smittede elever på Højene Skole og Bagterp Skole. Der er i alt tale om tre elever i tre forskellige klasser.

Der er ikke fundet nye smittetilfælde på skoleområdet i kommunen det seneste døgn.

Det oplyser Jesper Carlsen, der er direktør for Børne-, Fritids- og Undervisningsforvaltningen i kommunen.

Eleverne i de tre berørte klasser er hjemsendt og skal testes for coronavirus. Ligeledes skal alle ansatte på de to skoler testes.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind