Smittetallet passerer otte millioner på verdensplan

På to og en halv måned er coronasmittetallet steget fra en til otte millioner på verdensplan, viser opgørelse

I forsøget på at indæmme smitten med coronavirus har indbyggere i mange dele af verden iklædt sig ansigtmasker. Her ses unge livredderstuderende i San Diego, USA, med mundbind. Foto: Mike Blake/Reuters
I forsøget på at indæmme smitten med coronavirus har indbyggere i mange dele af verden iklædt sig ansigtmasker. Her ses unge livredderstuderende i San Diego, USA, med mundbind. Foto: Mike Blake/Reuters
Følg Samfund

Over otte millioner personer verden over er blevet registreret som smittede med coronavirus.

Det viser en opgørelse fra Johns Hopkins University, JHU, efter midnat natten til tirsdag. Af de otte millioner er 3,8 millioner meldt raske igen.

USA står for langt størstedelen af de smittede med 2,1 millioner tilfælde. Dernæst følger Brasilien med mere end 888.000 og Rusland med lidt over 536.000 smittede.

Til sammenligning har Danmark registreret 12.217 smittede, viste tal fra Statens Serum Institut, SSI, mandag. Heraf er 11.290 raskmeldte ifølge JHU.

Det kan dog være svært at sammenligne smittetal lande imellem, da det kan afhænge af forskellige teststrategier.

Det er kun to og en halv måned siden, at det globale smittetal nåede en million. Det skete 2. april.

Herefter rundede smittetallet en ny million på datoerne: 15. april, 27. april, 9. maj, 21. maj, 30. maj, 8. juni og nu 16. juni.

Der er registreret 435.619 dødsfald blandt coronasmittede på verdensplan. Det er knap 33.000 flere end ved den seneste triste milepæl ved syv millioner bekræftede smittetilfælde.

USA står også for langt størstedelen af dødsfaldene globalt. I USA har 116.090 coronapatienter mistet livet.

Hernæst følger Brasilien med 43.959 og Storbritannien med 41.821 døde, viser tal fra Johns Hopkins University.

Til sammenligning er der registreret 598 døde i Danmark, viser tal fra SSI.

Målt på døde per indbygger er USA dog ikke værst ramt.

Landet har 35,4 døde per 100.000 indbygger. Det overgås af blandt andet Storbritannien, Italien og Spanien med henholdsvis knap 63, 57 og 58 døde per 100.000 indbyggere.

Danmark har 10,3 døde per 100.000 indbyggere. Sverige, som har haft en væsentlig anderledes strategi mod coronavirusset end Danmark, har registreret 47,8 døde per 100.000 indbyggere.

Coronavirusset har sin oprindelse i den kinesiske by Wuhan, hvor virusset brød ud i slutningen af sidste år. Kina har registreret lidt over 84.000 smittede, men tallet er ikke steget nævneværdigt siden april.

Dog er der den seneste uge dukket 100 nye smittetilfælde op i Kinas hovedstad, Beijing, hvilket har fået Verdenssundhedsorganistationen, WHO, til at advare om en mulig genopblussen af virusset.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind