Smugkiggere presser SKAT: Så lang er køen

Fredag aften tyvstartede SKAT og åbnede op for adgangen til årsopgørelserne. Men få timer efter sluserne blev åbnet var køen allerede massiv

Sådan undgår du ventetid

Adgangen til årsopgørelserne er traditionen tro forbundet med stor interesse for de 4.4 millioner danskere, der hvert år betaler deres skat.

Fredag eftermiddag tog SKAT fusen på befolkningen og gjorde årsopgørelserne tilgængelige tre dage for tidligt, selvom man officielt først ville gøre det mandag d. 9 marts.

Det har betydet et stort pres på hjemmesiden, der allerede nu har mere end en times ventetid.

Allerede fredag aften, var der mere end en times kø (Foto: Screenshot)
Allerede fredag aften, var der mere end en times kø (Foto: Screenshot)

Direktør i SKAT Jan Topp Rasmussen er dog langt fra utilfreds med den udvikling.

- Fredag, lørdag og søndag tester vi systemet. Vi tillader kun 200-300 borgere i minuttet adgang til deres årsopgørelser, hvilket er meget lavere end vores maksimale kapacitet tillader os, fortæller han til Ekstra Bladet.

(Foto: Stine Bidstrup) Samfund - 6. mar. 2015 - kl. 17:58 Psst... Nu kan du tjekke din årsopgørelse hos SKAT

Baggrunden for begrænsningen af trafikken på hjemmesiden skyldes, at en række parametre i SKATs IT-system testes, men skatte bossen, ønsker ikke at komme nærmere ind på de præcise detaljer. Kun at trafikken vil blive skruet op og ned i test-fasen.

- Køen har altså ikke noget at gøre med, at systemet er gået ned. Vi har mulighed for at skrue forholdsvist massivt op. På udvalgte tidspunkter vil vi fra på mandag lukke mellem 1500-2000 brugere ind i minuttet, lyder det fra direktøreren.

Samfund - 6. mar. 2015 - kl. 17:58 SKAT inden borger-storm: Vi er klar!

Men køen på en time er ingenting i forhold til, hvad de mange millioner danskere har i vente fra på mandag.

- Der vil være kø helt op til tre eller fire timers kø på udvalgte tidspunkter. Når 4.4 millioner mennesker skal igennem systemet, er det umuligt at undgå kø, fortæller Jan Topp Rasmussen til Ekstra Bladet.

SKAT meldte tidligere ud, at deres systemer kunne klare presset

Her er fradragene, du skal kende

54 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere