Snart kan du betale med en selfie

Lige nu afprøves et forsøg, hvor online shoppere bekræfter deres køb ved at uploade en selfie - frem for at indtaste et kodeord, som vi kender det nu

En selfie - og vupti - du har betalt  for indkøbet på nettet.
En selfie - og vupti - du har betalt for indkøbet på nettet.

Godt nyt til selfie- og shoppingelskere: Snart kan det blive endnu sjovere at gå på indkøb online.

For i stedet for at bakse med et kodeord, du alligevel har svært ved at kan huske, når du skal bekræfte dit køb, kan du måske i fremtiden 'betale' med en selfie. I hvert fald tester MasterCard lige nu en teknologi, der giver online-shoppere mulighed for at bekræfte et køb ved at uploade en selfie.

Mere end 200 ansatte deltage hos First Tech Federal Credit Union deltager netop nu et et to måneder lang pilotprojekt, hvor de verificerer deres identitet ved enten at scanne deres fingeraftryk eller uploade en selfie. Et lignende projekt finder desuden sted i Holland netop nu, skriver USA Today.

Teknologi - 5. okt. 2015 - kl. 21:00 TV: Scorer med selfier - nu vil dansk datingapp til USA

For at benytte MasterCards teknologi skal kunderne downloade en Identity Check app, og hvis de vil købe et produkt fra et sted, der beder om verificere deres identitet før købet, vil der komme en push-besked på mobilen, der åbner app'en. Derefter holder man telefonen oppe, ligesom når man tager en selfie, hvorefter du har bevist, hvem du er.

App'ens ansigtsgenkendelsesteknologi er så avanceret, at app'en ikke kan misbruges ved at en anden blot holder et fotografi op af den person, vedkommende udgiver sig for at være.

Og løsningsmodellen med at lade kunder 'betale' med en selfie frem for et traditionelt kodeord, lader til at falde på et tørt sted:

- I de fleste dele af verden skal man bruge et kodeord, når man foretager en digital transaktion, og det er et stort problem, for folk kan ikke huske dem. Det betyder, at de har besvær med at gennemføre transaktionen, siger Ajay Bhalla, der er chef for MasterCards sikkerhedsløsninger.

Verden på vrangen - 24. sep. 2015 - kl. 09:32 Nej, nej, nej: Nu kommer selfie-skeen

Ifølge en global undersøgelse foretaget af MasterCard i august med deltagelse af 10.000 kunder, havde en tredjedel af kunderne droppet et online-køb, fordi de ikke kunne huske deres kodeord.

Hvis MasterCards pilotprojekt viser sig at blive en succes, vil koncernen introducere ansigts- og fingeraftryksgenkendelsesteknologien til flere banker. Det største mål er at få teknologien ud til alle, siger Ajay Bhalle ifølge USA Today.

0 kommentarer
Vis kommentarer