Snart skal danskere betale fartbøder for ugerninger i EU

Det skal være slut med, at danske trafiksyndere kan slippe for at betale deres fartbøder for ugerninger i EU

Følg Samfund

Der er grund til at tænke ekstra grundigt over, hvor tungt din fod sidder på speederen, når du kører bil i andre EU-lande.

For nu skal det være slut med, at danske trafiksyndere kan slippe for at betale deres bøder for ugerninger i andre EU-lande. Desuden skal der strammes op på, at andre EU-landes borgere kan køre fra deres fartbøder i Danmark.

EU-Parlamentet har onsdag vedtaget at flytte et EU-direktiv fra det retslige samarbejde til transportområdet.

For de fleste af de 28 EU-lande er det lidt lige meget, at direktivet skal flyttes. Tidligere har Danmark været undtaget på grund af retsforbeholdet, ligesom Storbritannien og Irland har været undtaget.

Men med den juridiske flytning af reglerne bliver de tre lande også omfattet, efter at en dom fra EU-Domstolen sidste år sagde, at et EU-direktiv om inddrivelse af bøder var vedtaget på en helt forkert måde.

Og parlamentets godkendelse vækker glæde hos Ole Christensen, der er medlem af EU-Parlamentet på vegne af Socialdemokraterne.

- Det kan vi kun være tilfredse med. Der er ingen grund til at have trafikbøder, hvis ikke man kan følge op på det. Trafiksikkerheden bliver bedre, og det har en økonomisk gevinst.

- Danskere skal til at lette foden fra speederen, som man siger, fordi man nu også i udlandet kan blive retsforfulgt og få bøderne sendt hjem til sig, siger han fra Strasbourg, hvor de danske parlamentarikere er samlet til en af de månedlige plenarsamlinger.

Vedtagelsen gælder også bilister fra EU-lande, der synder i Danmark.

Ifølge Rigspolitiet blev der i Danmark fotograferet 5446 køretøjer i 2011 fra lande uden for Norden i den automatiske trafikkontrol. Tre ud af fire havde begået en forseelse, som udløste en bøde på over 1000 kroner.

Danmark har nu frem til 6. maj 2017 til at rette ind, ifølge Ole Christensen.

Flytningen af direktivet mangler at blive endeligt godkendt af medlemslandene, men ifølge Ole Christensen, der har fulgt forslaget på vegne af Socialdemokraterne, bliver det en formssag.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time