Snavs og snask: Sur smiley til Burger King

Burger Kings flagskib på Rådhuspladsen i København har fået en sur smiley for fedt, snavs og gamle madrester i køkkenet

Foto: Jonathan Hayward, The Canadian Press/AP
Foto: Jonathan Hayward, The Canadian Press/AP

Så er den gal igen.

Fastfoodkæden Burger King må endnu en gang indkassere en sur smiley, efter Fødevarestyrelsen var på besøg i burgerbaren på Rådhuspladsen i København 8. marts.

Ved besøget kunne Fødevarestyrelsen konstatere, at gamle madrester og fedt samlede sig i produktionsområdet under frituren ligesom udsugningen over 'ønske-brønden' fremstod meget snavset og støvet.

Fødevarer Burger King sjusker videre: Lod fødevarer stå ved bagdøren

Desuden var kundeområdet fyldt med affald på borde og gulve, ligesom affaldsposerne i restauranten var overfyldte.

De grove overtrædelser har medført en bøde på 15.000 kroner til restauranten.

Burger-mail
Hos Burger King er man ikke meget for at kommentere direkte på konkrete spørgsmål i forbindelse med den sure smiley.

Blandt andet fremgår det af Fødevarestyrelsens rapport, at den ansvarlige medarbejder ved kontrolbesøget undskyldte den dårlige hygiejne med 'sygdom' og 'travlhed'.

Fødevarer Bøde til Burger King: Sviner i køkkenet

Ekstra Bladet ville gerne have spurgt Burger Kings ledelse, hvorfor en så veletablerede kæde ikke har kapacitet til at klare sådanne hverdags-udfordringer, men Burger King har ikke ønsket at stille op til et interview.

I stedet sender en kommunikationsmedarbejder på vegne af marketingsdirektør Ole-Erik Samseth følgende udtalelse til Ekstra Bladet:

- Burger King er bekendt med den negative smiley, som Burger King på Rådhuspladsen fik ved sidste kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen, som vi selvfølgelig beklager, står der blandt andet i 'statementet' fra burger-bossen.

'Glemmer' snavs ved 'ønskebrønden'

Derefter opridser han fem grunde for Fødevarestyrelsens kritik:

'I Fødevarestyrelsens rapport fremgår det, at den negative smiley gives på baggrund af følgende kritisable forhold:

1. Manglende sæbe på kundetoilettet

2. Manglende papir på personaletoilettet

3. Utæthed i bagdør

4. For meget opvask i køkkenet

5. Overfyldte affaldskurve i restauranten'

Marketings direktøreren glemmer dog det centrale kritikpunkt vedrørende den manglende rengøring i køkkenet, hvor der hver dag produceres massevis af burgere, pomfritter og chili-cheese tops.

Burger King i Odense har den værste smileyhistorie på Fyn lige nu - efter tre påtaler i træk. (Foto: ekstrabladet.dk) Fødevarer Burger King har Fyns sureste smiley

En detalje Ekstra Bladet naturligvis konfronterer den kommunikationsansvarlige ved Burger King Patricia Wilson med, der kvitterer med følgende mail:

'Tak for dit skarpe øje.

Vi beklager naturligvis den manglende rengøring under og over frituregryderne. Det lever på ingen måde op til de høje standarder, vi har hos Burger King omkring rengøring samt hygiejne. Og det er netop derfor, vi pt. har kig på rengøringsrutinerne samt indsætter ekstra bemanding i spids-belastningstidspunkterne.'

Ikke første gang
Det er langt fra første gang, at Burger Kings restauranter er centrum for sager om sjusk med hygiejnen.

For under en måned siden, kunne Ekstra Bladet fortælle, hvordan Burger Kings restaurant i Holstebro fik et rap over nallerne af Fødevarestyrelsen for snavs og skimmelsvamp i køkkenet.

Tilbage i 2008 var den helt gal i Aalborg, hvor tis fra et toilet på første sal dryppede ned i en spand i køkkenet i Burger King på Nytorv. En fejl burger-kæden dog hurtigt fik rettet op på.

I den mellemliggende periode har der været flere uheldige episoder med kæden.

Oven på bøden vil Burger King nu løse problemet ved at bemande restauranten bedre i primetime og gennemgå rengøringsrutinerne og standarderne i burgerbaren'.

52 kommentarer
Vis kommentarer