Sne i Alperne skaber kaos og glæde

- Hvilken glæde! En gave fra himlen, siger Gilbert Blanc-Tailleur i Courchevel i de franske Alper

Et voldsomt snefald i Alperne resulterede i weekenden både i et omfattende trafikkaos og udbredt glæde på skisportsstederne i en række europæiske lande.

Over 15.000 var søndag strandet i de franske Alper, hvor bjergvejene blev ufarbare på et tidspunkt, hvor mange afsluttede eller begyndte skiferier forud for nytåret.

Nogle steder var bilkøerne så lange, at folk holdt stille i deres biler i 18 timer. Mindst 15.000 blev huset i nødcentre.

- Det tog op til 10 timer at køre 130 kilometer, siger Kevin Clavel, som sad i sin bil i timevis sammen med fire passagerer.

Det ekstreme vejr kostede en 27-årig mand livet, da hans bil gled ned i en kløft i bjergmassivet Belledonne.

Der var søndag fortsat meldinger om massivt snefald, og den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, indskærpede over for alle billister, at de skulle køre med den største forsigtighed og om muligt udsætte deres rejser.

Snestormene over Europa skabte også store forstyrrelser i Storbritannien, hvor over 100.000 husstande fik afbrudt strømmen, mens lufthavnene blev ramt af omfattende forsinkelser.

Til gengæld var der glædesscener på flere af de europæiske skisportssteder, der ellers ikke har kunnet åbne alle løjper på grund af manglende sne.

- Hvilken glæde! En gave fra himlen, siger Gilbert Blanc-Tailleur på skisportsstedet Courchevel i de franske Alper.

- Sneen kommer. Vinteren er omsider her!, hedder det på hjemmesiden på skisportsstedet La Bresse i de østlige Vosges-bjerge.

I Østrig, som i år har haft det varmeste år siden registreringer af gennemsnitstemperaturer blev indledt for 247 år siden, kunne indehaverne af skisportsstederne også drage et lettelsens suk, mens hele landet blev gjort hvidt af dalende sne.

I sidste uge måtte to store internationale skiarrangementer aflyses i Semmering på grund af mangel på sne og temperaturer, der endog udelukkede brug af snekanoner.

0 kommentarer
Vis kommentarer