Sne og slud på vej: - Det kan blive et vinterlandskab

Weekenden byder på både sol og sne i Danmark

Få weekendens vejrudsigt her.

Om du får sol, regn, slud eller sne i weekenden afhænger af, hvor i landet du befinder dig. Ifølge DMI kan der falde sne og slud lokalt, mens man andre steder i landet slipper helt.

Fredag forventer Thyge Rasmussen, der er meteorolog hos DMI, ikke store mængder slud eller sne, men der kan komme byger.

- Det bliver en dag med mange skyer. Men der kan drysse lidt slud eller sne ud af dem.

- Det er især i den sydlige del af landet - nede omkring Østersøen - og også nogle steder i den østlige del af landet, for eksempel Sjælland og Østjylland.

Hvis man gerne vil se solen, så skal man ifølge DMI en tur til Nord- eller Vestjylland. Temperaturerne vil i dagtimerne ligge lige over frysepunktet.

- Det sne, der måtte falde, bliver derfor nok til noget 'sjap'. Det vil ikke blive liggende alle steder, men nogle steder kan man få et lille hvidt drys.

Weekenden
Lørdag kommer til at ligne fredag vejrmæssigt, dog med den forskel at der også i den nordlige del af landet kan komme snebyger.

- Der vil igen være skyer mange steder og kun lidt kig til solen.

Tidligere på ugen forventede DMI et regulært snevejr søndag, men prognoserne har siden ændret sig.

- Det snevejr, der skulle komme, ser ikke ud til at blive til så meget. Der kan komme snebyger rundt omkring, men det bliver altså ikke de store mængder, siger Thyge Rasmussen, som ikke forventer, sneen vil give problemer på vejene søndag.

Alt i alt forventer Thyge Rasmussen, at der de kommende dage lokalt kan falde maksimalt tre til fire centimeter sne.

- Det kan blive et vinterlandsskab nogle steder, mens andre bliver helt snydt.

Du kan se hele vejrudsigten i videoen øverst i artiklen.

14 kommentarer
Vis kommentarer