Sne og vindstød af stormstyrke på vej - her bliver det værst

Risiko for flyvende tagsten og boligskader: Der kan forekomme vindstød af stærk storm på Vestkysten, mens Nordkysten og Bornholm kan opleve vindstød af stormstyrke

Sådan så oversvømmelserne ud i Jyllinge, efter december-stormen Urd havde været på spil. Video: Kenneth Meyer

Er du ramt af sne eller kraftige vindstød, så kontakt os. Send billede og eller video til 1224 (alm. takst) eller mail 1224@eb.dk. Oplys tid, sted og dit navn.

- Der sker meget det næste døgns tid. Først på dagen kommer der byger indover land med slud eller tøsne i. Vinden tiltager i eftermiddagstimerne fra frisk til kuling i vest og nordvest og ved kysterne op til hård kuling med kraftige vindstød.

Sådan udlægger vagthavende meteorolog Lars Henriksen fra DMI tidligt tirsdag morgen dagens og nattens viltre vejr.

Værst vestpå
På Vestkysten står den på stormende kuling, og her kan der i aften og i nat blive tale om vindstyrke af stærk storm(mellem 28 og 30 meter i sekundet).

- En overgang kan også Nordkysten og Bornholm opleve vindstød af stormstyrke, men det bliver kraftigst på Vestkysten, siger Lars Henriksen, som understreger, at der ikke er tale om en storm, men vindstød af stormstyrke nogle steder.

Der er tale om vindstød med stormstyrke på omkring 25 meter i sekundet, som DMI oplyser til Ritzau kan føre til betydelige skader på huse.

I hele landet vil det være blæsende og i aften og nattetimerne med kraftige vindstød, som nogle steder vil være puste sig op til hård eller stormende kuling.

De vindstød kan ifølge DMI være hårde nok til at få tagsten til at lette fra tagene.

- Hvordan ser det ud med vandstanden?

- Det er noget, vi holder øje med. Det kan ikke udelukkes at påvirke vandstanden. Der bliver i så fald tale om de indre danske farvande.

Hvad angår sneen, bliver det mildere i løbet af dagen, men i aften og i nat vil der igen begynde at falde slud eller tøsne.

Meteorologen har ikke observeret sne på sine vejrkort, men:

- Det kan ikke udelukkes, at der er faldet noget.

Er du ramt af sne eller kraftige vindstød, så kontakt os. Send billede og eller video til 1224 (alm. takst) eller mail 1224@eb.dk. Oplys tid, sted og dit navn.

19 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere