Snebyger over Danmark: DMI advarer om glatte veje

De kolde temperaturer over hele landet gør, at morgentrafikanterne skal være særligt opmærksomme på rimglatte veje

Torsdag morgen sner det en smule flere steder i landet. Og med de kolde temperaturer, så skal bilisterne være ekstra opmærksomme, når de de bevæger sig ud i trafikken.

Det fortæller vagthavende meteorolog hos DMI Mette Wagner til Ekstra Bladet.

- Vi advarer lige nu om sne-og rimglatte veje over hele landet, lyder beskeden fra meteorologen, inden hun fortsætter.

- De sner lige nu í det jydske. Men det er en svag front, som i løbet af formiddagen går i opløsning.

Flere gange i løbet af den sidste uge har vinteren slået sin egen kulderekord, men natten til torsdag var ikke så kold som de foregående dage.

- Det koldeste, vi har fået målt, er minus seks grader, og det er i Rønne. Ellers har vi ikke set nogle rekorder i nat. Men vi har gennemsnitligt haft omkring fem grader under frysepunktet, siger hun.

Men selvom trafikanterne skal være særligt opmærksomme torsdag morgen, så bliver resten af dagen ganske pæn, fortæller meteorologen.

Harvey, Irma og nu Maria. Vejret er vildt i øjeblikket - og i fremtiden bliver det endnu værre. Privatfoto Tips og guides Hvis du synes det er slemt nu, så bare vent: Fremtidens uvejr bliver meget værre

- Hele landet vil få solen at se. Nogle steder vil det være mere end andre, men det bliver en ganske flot dag. Det er særligt den sydlige del af Danmark, som får glæde af solen. Temperaturerne vil ligge på mellem 1-4 grader, siger hun.

Bornholm derimod vil se flere skyer end sol.

Men selvom det har været koldt de sidste par dage, så begynder temperaturerne om dagen langsomt at stige, fortæller meteorologen.

- Vi får selvfølgelig de her skift mellem nat og dag, men dagtemperaturerne er ikke helt så lave, som vi tidligere har set. De begynder langsomt at stige, og det bliver lidt lunere, siger hun.

Natten til onsdag blev den koldeste nat i denne vinter. Her blev der målt 9,4 grader under frysepunktet i Horsens.

7 kommentarer
Vis kommentarer