Sneen bliver liggende: Så skal der kælkes!

Februar er skudt i gang med et hvidt snetæppe over det meste af landet

Så er det tid til at støve kælken og bobslæden af, for nu bliver sneen liggende (Foto: Ernst Van Norde/Arkiv)
Så er det tid til at støve kælken og bobslæden af, for nu bliver sneen liggende (Foto: Ernst Van Norde/Arkiv)
Følg Samfund

Sneen daler stille og roligt over store dele af landet mandag morgen, og det bliver den ved med både i dag, i morgen og lidt af onsdagen.

- Især den nordlige og østlige del af landet får sne lige nu. I Helsingør og resten af Nordsjælland sneer det mest lige nu, men det breder sig til det meste af landet og bliver liggende på jorden, fordi temperaturerne ikke kommer meget over frysepunktet, siger Thyge Rasmussen, der er vagthavende meteorolog hos DMI.

Snestorm lukker New York - ingen må køre i bil

I Midtjylland er temperaturerne helt nede omkring minus fire-fem grader, melder Thyge Rasmussen. Det er kun ved vestkysten, at der er lidt varmere.

- Det er fordi havet stadig er plusgrader, og derfor holder det kysten lidt varmere end resten af landet, siger den vagthavende meteorolog.

Solen holder sig væk
Selv om sneen daler, skal vi ikke frygte en decideret snestorm.

- I den sydlige og vestlige del af landet vil sneen mest falde som lidt drys hele dagen, mandag. Men over mod øst kan der falde op til tre centimeter, og i Nordsjælland måske helt op til fem centimeter. Det betyder altså, at man faktisk godt kan kælke i eftermiddag, hvis man har lyst, siger Thyge Rasmussen.

10 råd: Puds vinduer som en verdensmester

Vinden kommer ikke til at blæse som en halv pelikan. Tværtimod kommer den svage til jævne vind fra vest og nord, og det er kun ved kysterne, at den nogle gange kan snige sig op til en frisk blæst.

- Vi skal dog ikke forvente at se meget til solen. Måske kan man være heldig at få et par huller i skydækket i Vestjylland, men det er altså ikke sikkert, siger den vagthavende meteorolog.

Væk til weekenden
Ifølge DMI's prognoser forbliver temperaturerne så lave hele ugen, at sneen faktisk bliver liggende helt ind til fredag.

- Her skifter vindretningen nemlig til mere vest end nord, og derfor bliver vejret mildere og vi kan forvente små plusgrader, siger Thyge Rasmussen.

Danmarks energiforbrug er rekordlavt

Det sneer dog mest i dag, mandag.

- Tirsdag og onsdag kommer sneen mest som byger, og vi kan få lov at se solen. Torsdag kan blive en rigtig pæn dag med ingen vind, siger den vagthavende meteorolog.

Du kan læse mere om vejret på Vejret.dk

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.